PKK'nın 21 Aracı Yaktığı Arslanbey Barajı İnşaat Sahasından İlk Görüntüler - Son Dakika
Güncel

PKK'nın 21 Aracı Yaktığı Arslanbey Barajı İnşaat Sahasından İlk Görüntüler

PKK\'nın 21 Aracı Yaktığı Arslanbey Barajı İnşaat Sahasından İlk Görüntüler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu köyündeki Arslandağ Barajı inşaat sahasını basarak işçilere bir süre propaganda yaptıktan sonra 21 aracı ateşe verip kaçan PKK'lılar aranıyor.

14.07.2012 15:33

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu köyündeki Arslandağ Barajı inşaat sahasını basarak işçilere bir süre propaganda yaptıktan sonra 21 aracı ateşe verip kaçan PKK'lılar aranırken, şantiye saha sorumlusu İsmail Kılınç çalışanların olaydan çok etkilendiğini söyledi.

Dün gece hidroelektrik ve sulama barajı olarak inşa edilen Arslandağ Barajı bölgesine gelen PKK üyeleri, işçileri bir araya topladı. Uzun süre propaganda yapan silahlı grup, saat 02.00 sularında ilk belirlemelere göre 21 aracı yaktıktan sonra kaçtı. İşçiler korkudan bir süre bulundukları yerden çıkamazken, müdahale edilmeyen araçlar sabaha kadar yanarak kendiliğinden söndü.

Olay anlatan şantiye saha sorumlusu İsmail Kılınç, saldırının dün akşam saat 22.30 sularında 10-12 kişilik silahlı bir grup tarafından düzenlendiğini belirtti. Kılınç, "İlk önce iletişim durumumuzu engellemek için şantiyede görevli bütün arkadaşlarımızın cep telefonları alındı. Daha sonra bizleri bir yerde topladılar. Ondan sonra araçların yakılacağını ve kimsenin karşı koymamalarını istediler. Daha sonra araçlar yakıldı. Saha içinde yer yer çok büyük patlamalar oluyordu. Bizlere bir şey yapamadılar. Alevlerin sönmesini bekledik ve durumu yetkililere bildirdik. Şantiye çalışanlarına herhangi bir şey olmadı. Fakat şantiyede bulunan 21 araç yakıldı. Olay yaklaşık 3-4 saat sürdü" diye konuştu.

Öte yandan şantiyede çalışan birçok işçinin olaydan çok etkilendiği ve yetkililer tarafından kısa bir süreliğine evlerine istirahat etmeleri için gönderildikleri belirtildi.

Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayın gerçekleştiği şantiye alanında incelemelere başladı. Olay yeri incelemede olası tuzaklamalara karşı seyyar jammerlar da bulunduruldu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'nın 21 Aracı Yaktığı Arslanbey Barajı İnşaat Sahasından İlk Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement