PKK Operasyonda Patlayıcı Yapımında Kullanılan Malzemeler Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

PKK Operasyonda Patlayıcı Yapımında Kullanılan Malzemeler Ele Geçirildi

PKK Operasyonda Patlayıcı Yapımında Kullanılan Malzemeler Ele Geçirildi

Bingöl'ün kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'lıların kullandığı belirlenen bir depoda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

07.05.2016 19:47

Bingöl'ün kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'lıların kullandığı belirlenen bir depoda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

49'uncu Komando Tugay Komutanlığı komutasındaki İl Jandarma Komutanlığı ile 2'nci Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından merkeze bağlı Ortaçanak bölgesinde PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, PKK'lı teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir depoda, patlayıcı yapımında kullanılan malzeler ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bingöl Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının barınma alanlarının tespitine yönelik olarak yürütülen çalışmalar neticesinde, 7 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl ili merkez ilçe Ortaçanak bölgesinde icra edilen operasyon esnasında 1 adet depo içerisinde malzemeler ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 5'i dolu 14 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 1 küçük tüp, 3 örgütsel doküman, yaşam malzemesi olarak kullanılan, 3 çay bardağı, 1 poşet içerisinde bir miktar çay ve sigara, 2 dört gözlü ocak, 1 tencere, 1 çay demliği, 1 halı, sığınak, mağara yapımında kullanılan 1 kazma, 1 balyoz, 1 manivela ele geçirildiği belirtildi.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Operasyonda Patlayıcı Yapımında Kullanılan Malzemeler Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement