Polis Davasında İlginç Tanıklık - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Polis Davasında İlginç Tanıklık

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Polis Davasında İlginç Tanıklık

Tanıklık Eden İki Kişi, Bir Polisin Çankal'ı Dövdüklerini Gördüklerini, Yanına Gittiklerinde "Henüz Sağ Olduğunu ve Ağzından Kan Geldiğini" Söylediler.

Tanıklık eden iki kişi, bir polisin Çankal’ı dövdüklerini gördüklerini, yanına gittiklerinde “henüz sağ olduğunu ve ağzından kan geldiğini” söylediler.

ALTINDAĞ’da Soner Çankal adlı gencin öldürülmesi olayının zanlısı polis memurunun “meşru müdafaa sınırının aşılması sonucu adam öldürme” suçundan yargılanmasına geçtiğimiz günlerde devam edildi. Tanıklık eden iki kişi, bir polisin Çankal’ı dövdüklerini gördüklerini, yanına gittiklerinde “henüz sağ olduğunu ve ağzından kan geldiğini” söylediler. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Vahit Karşılıyan, avukatı Cemil Bilgiç, Soner Çankal’ın babası Muharrem Çankal ve avukatları katıldı.

Çocuk yalvarmaya başladı

Duruşmada, Çankal’ın öldüğü mahallenin sakinlerinden Dilber Toplayan ve annesi Mercan Toplayan tanık olarak dinlenildi. Toplayan, olay gecesi evindeyken iki el silah sesi duyduğunu, dışarı baktığında, bir çocuğun kaçtığını, polisin de onu kovaladığını gördüğünü anlattı. Kaçan “Çocuk, polise, ‘Zaten yakaladın. Elindeyim’ diye yalvarmaya başladı. Polis, çocuğu yanda bulunan dereye attı, sonra da kendisi atladı. Orada da boğuştular. Polis, çocuğun arkasından ateş etti. Bir sefer de kafasına ateş etti, ama isabet edip etmediğini bilmiyorum” dedi.

Birkaç el silah sesi daha duyduk

MERCANToplayan ise silah sesi üzerine kızıyla dışarı çıktıklarını ve polisin, Çankal’ı dövdüğünü gördüklerini belirterek, şöyle devam etti: “Bu sırada, bir polis de olanlara bakıyordu. ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sorduk, ‘Polisiz’ dediler. Oğlum asker kaçağı olduğu için, çocuğun oğlum olabileceğini düşündüm. Birkaç el silah sesi daha duyduk. Evin yanından dolanıp gittik. Polisin uzaklaştığını gördüm. Yerde yatan çocuğun yanına gittiğimde henüz sağdı ve ağzından kan geliyordu.” Mercan Toplayan, Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Akyan’ın sorusu üzerine, polisin Çankal’a deredeyken ateş edip etmediğini görmediğini söyledi.

MÜŞTEKİ avukatı Kozağaçlı ise dosyaya gönderilen raporlara göre, 112 Hızır Acil Servisinin saat 23.04’te arandığını belirterek, “Yani, maktul 40 dakika yerde kalmış. Bu bir kolluk suçudur” dedi. Cumhuriyet Savcısı Kelkit ise “Karşılıyan’ın üzerine atılı suçun niteliğinin değişmesi ihtimali göz önünde tutularak, tahliyesini” istedi. Mahkeme Heyeti, Karşılıyan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Kaynak: DHA