Polis İletişimde Engel Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Polis İletişimde Engel Tanımıyor

Polis İletişimde Engel Tanımıyor

Antalya’da polisler, işitme engellilerin trafikte ya da emniyette mağdur olmamaları için işaret dili öğreniyor.

14.02.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da polisler, işitme engellilerin trafikte ya da emniyette mağdur olmamaları için işaret dili öğreniyor. Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle, polisler işitme engellilerle iletişimde engel tanımayacak.

Antalya'da, işitme engelli vatandaşlarla sağlıklı iletişim kurabilmeleri amacıyla polislere yönelik işaret dili kursu düzenleniyor. Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesislerinde, Kepez İşitme Engelliler Ortaokulunda görevli matematik öğretmeni Mustafa Sulubulut tarafından verilen işaret dili kursuna, vatandaşlarla en çok iletişim halinde bulunan birimlerden ilk etapta 50 polis katılıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Boz, vatandaşla iç içe olan emniyet mensuplarına, işitme engellilere yardımcı olabilmek adına bu eğitimin gerekli olduğunu söyledi. İşitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşa her konuda yardımcı olmak adına işaret dili kursunun açıldığını ifade eden Boz, Türkiye'de 3 milyondan fazla işitme engelli bireyin olduğunu anlattı.

"PLAKETLERİ İŞİTME ENGELLİLER VERECEK"

Antalya'da işitme engelli birey sayısının 6 bin olduğunu kaydeden Boz, şöyle konuştu: "Emniyet ve polis merkezlerimize görme engellilerimiz için yürüyüş yolu yaptık. Şimdi ise işitme engelli vatandaşlarımızın emniyette kendilerini anlatmada sıkıntılar yaşadığını gördük. Bu sorunun çözümü için işaret dili kursu açılmasına karar verdik. 25 kişilik sınıflar halinde eğitime başladık. 50 kişi eğitim alıyor. Kurs sonunda işitme engelli arkadaşlarımız, meslektaşlarımıza plaketlerini verecekler."

"SAĞLIKLI İLETİŞİM"

İşaret dili eğitimi alan 13 yıllık polis memuru Vildan Palaz, işitme engellilerle zor anlaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu kursla, onlarla anlaşabilecek kapasiteye geldik. Parmak alfabesini öğrendik. Onların temel sorunlarını çözebilecek bir eğitimi aldık. Artık daha sağlıklı iletişim kurabileceğiz."

"ÖNEMSENDİKLERİNİ ANLAYACAKLAR"

19 yıllık polis memuru Hasan Ünlü de işaret dilinin alfabesini öğrendiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir işitme engelli ile karşılaştığımızda ne konuşacağımızı, neler yapacağımızı öğreniyoruz. Bize çok faydalı olacak. Daha önce kendi gayretimle iletişim kurmaya çalışıyordum. Ama yeterli olmuyordu. Bu eğitimle daha sağlıklı bir iletişim kurarak, onları önemsediğimizi, değer verdiğimizi göstermesi açısından önemli olacak." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis İletişimde Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement