Polonya Devlet Başkanı Komorowski İsrail'de - Son Dakika
Güncel

Polonya Devlet Başkanı Komorowski İsrail'de

Polonya Devlet Başkanı Komorowski İsrail\'de

İsrail Başbakanı Netanyahu: "İran’ın nükleer silaha sahip olmasını ister miyiz sorusunun yanıtı (kesinlikle hayır)"

05.11.2013 02:28

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, " İran'ın nükleer silaha sahip olmasını ister miyiz sorusunun yanıtı (kesinlikle hayırdır)" dedi.

Polonya Devlet Başkanı Bronislaw Komorowski'yi Kudüs'te Başbakanlık Ofisi'nde kabul eden İsrail Başbakanı Netanyahu, konuk devlet başkanı ile ikili görüşmeler öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Netanyahu burada yaptığı açıklamada günümüzde batıda İran rejiminin gerçek yüzünün hangisi olduğu sorusuna yanıt arandığını ancak İran'da binlerce kişinin "Amerika'ya ölüm" diyerek sokaklarda yürüdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Hamaney İran'ın gerçek iktidarıdır. Dün, 'Amerika dünyada en çok nefret edilen ülkedir' dedi. Tamamen nefret dolu. Gerçek İran işte bu. Bu ülkenin nükleer silaha sahip olmasını ister miyiz? Yanıtı (kesinlikle hayır)"

Polonya Devlet Başkanı Komorowski, Başbakan Netanyahu ile bir araya gelmeden önce İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres tarafından da askeri törenle karşılandı.

Şimon Peres, tören sırasında konuk devlet başkanı Komorowski'ye, İsrailli gençlerin ve çocukların yıllardır Polonya'ya "Dünya'ya asla soykırımı unutmayacağız demek için" gittiğini hatırlatarak, "Nazi soykırımında kurbanlarının aşağı yukarı yarısı Polonya'da öldürüldü. Yahudiler ve Polonyalılar 'bu tarihin karanlık günleri asla tekrar etmeyecek' diyerek birlikte yemin ettiler" diye konuştu.

Polanyalı lider Komorowski de mevkidaşı Şimon Peres'e, Polonya'nın soykırım ve antisemitizmle mücadelede kararlı olduklarını ifade etti. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya Devlet Başkanı Komorowski İsrail'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement