Projelerle 33 Ayda, Aliağa'nın Çehresi Değişti - Son Dakika
Güncel

Projelerle 33 Ayda, Aliağa'nın Çehresi Değişti

Projelerle 33 Ayda, Aliağa\'nın Çehresi Değişti

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "yeşili bol, çağdaş bir kent hedefliyoruz"

11.01.2012 15:36

İzmir'in Sanayi kenti Aliağa'da altyapı sorunları Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üretilen projelerle çözülüyor. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, göreve geldikten itibaren 3 yılda Aliağa'nın son 30 yılının kronikleşmiş birçok sorununun çözüldüğünü ve kentin çağdaş bir görünüme kavuşturulduğunu açıkladı. Başkan Turgut Oğuz, göreve gelişinin 33. Ayı olan 2012 yılının başında Aliağa'da yapılan çalışmaları değerlendirdi.

ALİAĞA'NIN KRONİKLEŞEN SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

Aliağa'nın hızlı gelişimi, dış göçe bağlı hızlı nüfus artışı sonucu başta altyapı olmak üzere çevre, sağlık, eğitim, konutlaşma, ulaşım gibi alanlarda yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Oğuz, "2009 Mart ayında Göreve geldikten sonra ilk olarak kentin yıllardır çözüm bekleyen ama kronikleşmiş sorunlarını tespit ederek kısa sürede çözümünü sağladık. Görevde bulunduğumuz 33. Ayda geriye doğru baktığımızda; yol, kaldırım çalışmaları, dere ıslah çalışmaları, içme suyu hatlarının yenilenmesi çalışmalarını başlattık. Sahil bandının yapımı, Sanayi Sitesinin altyapısı ve yollarının yapımı, Cami Restorasyonu başta olmak üzere sayısız hizmet ürettik. Engellilere, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara özel projeler geliştirdik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Mahallelerimize yeni parklar kazandırdık. Şimdi Güzelhisar Caddesi'ni kentin cazibe alanlarından birine dönüştürüyoruz. Yeni düğün salonu ve Çok amaçlı kültür merkezi yapımlarına da bu yıl başlayacağız" dedi.

SANAYİ SİTESİ ESNAFININ ÇİLESİ BİTTİ

Yaklaşık 550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin 11 yıldır süren altyapı sorunlarının Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir tarafından çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Nisan ayında başlayan çalışmaların yüzde 75'i tamamlandı. Çalışmalarda 85 bin m2'lik yol yapılıyor. Yağmur suyu altyapı sistemlerinin tamamlanması ve tefsiye çalışmalarının ardından başlayan yoların yapımı devam ediyor. Yıllardır hem Sanayi sitesi esnafımızı hem de müşterilerini bezdiren toz ve çamur sorununu böylece tarihe gömdük. Esnafımıza ve Aliağamıza hayırlı olsun" dedi.

ALİAĞA'NIN 40 YILLIK İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 5 ay önce kentin Helvacı beldesinde başlayan içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarının bu yıl Aliağa'nın da ekleneceğini ifade ederek, "İçme suyu, sağlıklı bir toplum için büyük önem taşıyor. İSZU 165 kilometrelik Aliağa kent içi içme suyu şebekesi yenileme ihalesini 20 Ocak tarihinde gerçekleştirecek. Belediyemiz ve İZSU koordinasyonunda, Aliağa'nın kurulduğundan bugüne kadar tamiratlar dışında kapsalı bir çalışmasının yapılmadığı 30–35 yıllık hatları yenileyerek kentin yıllardır beklediği en önemli sorunlardan birini daha çözüme kavuşturmuş olacak." Dedi.

ALİAĞA YENİ PROJELERLE ÇAĞDAŞ BİR KENTE DÖNÜŞTÜ

Aliağa'nın her geçen gün büyüdüğüne ve bununla birlikte yeni sorun ve ihtiyaçların ortaya çıktığını ifade eden Başkan Oğuz, "bir çok yeni projeyle kentimizin yeni ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Yeni Mahalle'ye Düğün Salonu ve Spor Salonu, Kent Merkezindeki Düğün Salonu'nun yerine çok amaçlı hizmet binası, Kültür Merkezi, Gecekondu önleme bölgesine Oto Terminali yapmak istiyoruz. Avcı Ramadan Bölgesi'ni düzenleyeceğiz. Helvacı içme suyu hattı yenileniyor. Aliağa içme suyu şebekesi bu yıl yenilenecek. Merkez Camii Restorasyonu sürüyor. Yeni projelerimizle Aliağa değişecek" diye konuştu.

BAŞKAN OĞUZ; "ÇAĞDAŞ ALİAĞA VİZYONUYLA HİZMET ÜRETİYORUZ"

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 33 ay boyunca Belediye tarafından üretilen hizmetlerin Aliağa'yı Çağdaş bir görünüme kavuşturduğunu kaydederek, "Göreve başladığımız Mart 2009 tarihinden itibaren bugüne kadar, Aliağa'nın çağdaş ve yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek bir kent olması için; hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak, başta altyapı olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda sayısız hizmeti gerçekleştirdik.

Hızla büyüyen ve gelişen Aliağa'mızın artan ihtiyaçlarına aynı hızda çözüm üretmek için tüm birimlerimizle hizmetlerimizi, "Çağdaş Aliağa" vizyonumuzla sürdürmekte kararlıyız. Çalışmalarımızda bize her zaman destek olan İzmir Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na ve ekibine de Aliağa halkı adına şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Projelerle 33 Ayda, Aliağa'nın Çehresi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement