Putin'den Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı'nın Ölümüyle İlgili Taziye Mesajı - Son Dakika
Güncel

Putin'den Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı'nın Ölümüyle İlgili Taziye Mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun ölümü nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

31.08.2018 23:37

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko'nun ölümü nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'da çıkan iç savaştan sonra Rusya destekçileri tarafından 2014 yılında kurulan Donetsk Halk Cumhuriyeti başkanı Aleksandr Zaharçenko'nun bombalı saldırı sonucu öldürülmesi sonrası taziye mesajı yayınladı. Mesajında Rusya'nın her zaman Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin yanında olacağını belirten Putin, Donetsk halkına baş sağlığında bulundu. Putin, "Lütfen Aleksandr Zaharçenko'nun trajik ölümü ile ilgili olarak başsağlığı dileklerimi kabul edin. Donbass'ın tüm sakinlerine Aleksandr Zaharçenko'nun akrabaları ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Rusya her zaman sizinle olacak" dedi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti OHAL ilan edildi

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde Zaharçenko'nun öldürülmesinden sonra olağanüstü hal ilan edildi. Rusya basınına konuşan Başkan danışmanı Aleksandr Kazakov, "Bu noktada, ülkede olağanüstü hal ilan edildi, sınırlar kapatıldı, şüpheliler gözaltına alındı" ifadelerini kullandı. Kazakov yaptığı açıklamada Aleksandr Zaharçenko'nun cenaze töreninin ise 3 Eylülde yapılacağını duyurdu.

Donetsk'te meydana gelen olayda Ukrayna'ya karşı bağımsızlığını tek taraflı ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko ile Maliye Bakanı Aleksandr Timofeev Puşkin Caddesi'nde 'Separ' isimli bir kafede otururken bombalı saldırıya uğramıştı. Zaharçenko olay yerinde hayatını kaybederken, Timofeev ise hastaneye kaldırılmıştı. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Putin'den Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı'nın Ölümüyle İlgili Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement