Rakka'ya İlerleyen PYD/PKK Kritik Tabka Kentine Girdi - Son Dakika
Güncel
BBC

Rakka'ya İlerleyen PYD/PKK Kritik Tabka Kentine Girdi

Türkiye ile ABD arasında Rakka operasyonu konusunda görüşmeler devam ederken, karadan ilerlemeye devam eden terör örgütü PYD, kritik Tabka kentine güneyden girdiğini açıkladı.

24.04.2017 18:21  Güncelleme: 22:53

ABD'nin desteklediği ve çatısını terör örgütü PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), DEAŞ'ın başkenti olarak ilan ettiği Rakka'nın batısında yer alan Tabka kentine ilk defa girdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, DEAŞ kontrolünde bulunan Tabka'yı kuşatan SDG'nin kentin güneyinde ilerlemeye başladığını duyurdu.

Rakka'ya İlerleyen PYD/ <a class='keyword-sd' href='/pkk/' title='PKK'>PKK</a> Kritik Tabka Kentine Girdi

SDG de internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklama ile kentin güneyindeki bazı noktalarda kontrolü ele geçirdiklerini açıkladı.

TABKA'DA ASKERİ BİR ÜS BULUNUYOR

Tabka, hem DEAŞ'ın Suriye'deki merkezi konumunda olan Rakka'nın ülkenin batısındaki bölgelerle bağlantısını kesmek için hem de El Esad Baraj Gölü'nün kapaklarına ve bir askeri üsse ev sahipliği yapması nedeniyle stratejik öneme sahip bir yer olarak görülüyor.

Kasım 2016'da ABD'nin desteğiyle Rakka'yı DEAŞ'ın elinden almak için bir operasyon başlatan PYD, Rakka'ya da üç yönden yaklaşmış durumda.

Rakka'ya İlerleyen PYD/PKK Kritik Tabka Kentine Girdi
Rakka\'ya İlerleyen PYD/PKK Kritik Tabka Kentine Girdi
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Rakka'ya İlerleyen PYD/PKK Kritik Tabka Kentine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement