Rasmussen'den Türklere Mesaj "Sizden Beklentimiz, Topluma Katkıda Bulunmanız" - Son Dakika
Güncel

Rasmussen'den Türklere Mesaj "Sizden Beklentimiz, Topluma Katkıda Bulunmanız"

Rasmussen\'den Türklere Mesaj "Sizden Beklentimiz, Topluma Katkıda Bulunmanız"

Dha DIŞ HABER- DANİMARKA'da eski Başbakan ve Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, seçime bir gün kala, DHA aracılığı ile Türklere mesaj gönderdi.

17.06.2015 10:16

Dha DIŞ HABER-

DANİMARKA'da eski Başbakan ve Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, seçime bir gün kala, DHA aracılığı ile Türklere mesaj gönderdi.

Türklerin sandık başına giderek mutlaka oylarını kullanmaları ve kendileri için uygun olan partiye oy vermeleri çağrısında bulunan Lars Lökke Rasmussen "Türklere, birinci, ikinci, üçüncü nesil göçmenlere mesajım, siz her kes gibi Danimarka'da yaşıyorsunuz. Sizden beklentimiz, topluma katkıda bulunmanız, eğitim almanız, çalışmanız. Bunları yapıyorsanız, ülkemize hoş geldiniz, ülkemizde, toplumda, her zaman yeriniz var. Bu benim ana mesajım. Ama iktidara geldiğimizde "yabancılara yönelik yeni kısıtlamalar gelecek mi" diye sorarsanız. O zaman açık konuşmalıyım. Eğer uyum sorununu çözmemiz gerekiyorsa ki gerekiyor. O zaman yeni kısıtlamalar olacak. Çünkü halen daha uyum sorunumuz var. Örneğin seçim kampanyaları sırasında Odense şehrindeki Volsmose'yi ziyaret ettim. Çocuklar, gençler halen daha polise taş ve molotof atıyorlar. O zaman bazen önlemler almak zorundayız demektir. Şu anda ülkemize benim başbakan olduğum dönemden 4 katı daha fazla mülteci geliyor. Aile birleşimiyle gelenlerin sayıları da arttı. O nedenle aile birleşimi ile gelenler ve mültecilere yeni imkanlar yaratmamız, yeni şartlar öne sürmemiz gerekir. Örneğin bizim kendi gençlerimize hangi imkan ve şartları sunuyorsak, etnik kökeni ne olursa olsun diğer gençlere de aynı şartlar ve imkanları sunmamız gerekir. O zaman dışarıdan gelen akın önlenir, göçmenlerin devlete maliyete daha ucuz olur. O zaman harcamalarda tasarruf yapıp, gençlere ve göçmenlerin uyumuna yatırım yapabiliriz" dedi.

DHA İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ

Rasmussen, seçim kampanyası çerçevesinde ziyaret ettiği Lynby şehrinde, kendi partisinin adayı Jokob Engel Schmidt ile dolaşıp, broşür dağıttı, halkla sohbet etti. Rasmussen, eski Melodigrandprix yarışmacıları Broderne Olsen (Olsen kardeşler) ikilisinden Niels Olsen ile karşılaştı. Rasmussen Olsen ile bir süre sohbet ettikten sonra Olsen kardeşlerin yarışma parçasını DHA için mırıldanarak yoluna devam etti. Caddelerde dolaşırken, evsizlerle, işçilerle oturup sohbet eden Rasmussen, göçmenlere ait iş yerlerine girip köfte satın aldı eliyle yedi, göçmenlere işlerinin nasıl gittiğini sordu. Rasmussen bir aileyle sohbeti sırasında TV 2 muhabirinin mikrofonunu alarak, bebek arabasındaki küçük çocukla röportaj yaptı. Rasmussen, kamuoyu araştırmalarının sol kanada yüzde 49, sağ kanada ise yüzde 51 şans tanıdığına dikkat çekerek, 8 Hazirandan sonra Başbakanlık koltuğuna oturmaya hazır olduğunu söyledi.

Görüntü dökümü

-Rasmussen halkla selamlaşıyor

-Rasmussen sokaklarda geziyor bir bardan kahve alıyor, bardaki bir müşteri el sohbet ediyor

-Rasmussen, Olsen Kardeşlerden Niels Olsen ile konuşuyor DHA için iki kez şarkılarını mırıldanıyor

-Direkte aşırı sağ parti adayı Anette Skaffa'nın afişi üzerinde gamalı haç ve "şayet politikan iyiyse ırkçılığa ihtiyacın yok mu Yazısı

-Rasmussen, Bir Türk bar sahibi ile sohbet ediyor, sokak satıcısının çileklerinin tadına bakıyor

-Rasmussen, çocuk arabasındaki bebekle röportaj yapıyor, Türk genci ile Selfie yapıyor,

-Rasmussen elinde köfte yerken bir evsiz ile sohbet yapıyor. Türklerdi ait kebap salonu

-Rasmussen DHA'ya konuşuyor - Rasmussen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rasmussen'den Türklere Mesaj 'Sizden Beklentimiz, Topluma Katkıda Bulunmanız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement