Ressam Ali Balkan'dan 14 Şubat'a Özel "Sevgilim İstanbul" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Ressam Ali Balkan'dan 14 Şubat'a Özel "Sevgilim İstanbul" Etkinliği

Ressam Ali Balkan\'dan 14 Şubat\'a Özel "Sevgilim İstanbul" Etkinliği

Ressam Ali Balkan, Masallar Şehri İstanbul II Sergisi kapsamında 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel "Sevgilim İstanbul" etkinliğine imza atıyor.

12.02.2014 15:15

KIZ KULESİ VE GALATA'NIN TARİHİ BULUŞMASI RESSAM ALİ BALKAN'IN TUALİNDE…

Ressam Ali Balkan, Masallar Şehri İstanbul II Sergisi kapsamında 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel "Sevgilim İstanbul" etkinliğine imza atıyor. Sanatçı, İstanbul'un iki önemli sembolünü; Galata Kulesi'ni ve Kız Kulesi'ni, "İstanbul'un Sevgilileri" isimli eserinde buluşturuyor. İstanbul Boğazının iki farklı yakasında 1486 yıldır kavuşmayı bekleyen Galata ve Kız Kulesi'nin tarihi aşkını konu alan eser ilk kez 14 Şubat Cuma günü Sevgililer Gününe özel Masallar Şehri İstanbul II Sergisinde sanatseverlerle buluşacak. Futurist ve dışa vurumcu bir yorumla tutkulu bir İstanbul sevdasını konu alan Masallar Şehri İstanbul II Sergisi'nde sanatçının 5 seriden oluşan yaklaşık 350 eseri yer alıyor. Sergi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde 28 Şubat tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebilir.

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL ENSTALASYON

14 Şubat'da sergiyi ziyaret etmek isteyen çiftlere fotoğraf makinelerini de yanlarında getirmeleri önerilir. Sevgilim İstanbul etkinliği çerçevesinde sevgililer günü için özel hazırlanan enstalasyonun yer aldığı bölüm çiftlerin fotoğraf çekimine ayrılmış durumda. Sanatsever çiftler, Balkan'ın hazırladığı bu özel enstalasyonda çektirdikleri fotoğrafın baskını getirerek sanatçıya imzalatabilecekler.

ALİ BALKAN: "KAVUŞMAK KİMİ ZAMAN YILLAR KİMİ ZAMAN BİN YILLAR ALIR İSTANBUL'DA…"

Ressam Ali Balkan: "Masallar Şehri İstanbul'un en önemli sembollerinden biri Galata diğeri Kız Kulesi'dir. Kız Kulesi'ne ve Galata Kulesi' ne aşkı yakıştırırız. Zihnimizde İstanbul masalının imkansız iki aşığıdırlar. Aynı fotoğraf karesine girseler de hiçbir zaman bir araya gelemezler. "İstanbul'un Sevgilileri" eserimde bu iki değerli sembolü bir araya getirmek ve sanatseverlerle buluşturmak istedim." sözleriyle "Sevgilim İstanbul" projesini anlatıyor. Sanatçı kendisinin kaleme aldığı, "Kavuşmak kimi zaman yıllar kimi zaman binyıllar alır İstanbul'da." dizeleriyle de tarihi buluşmayı konu alan "İstanbul'un Sevgilileri" isimli eserini özetliyor.

SANATIN VE İSTANBUL'UN SEVGİSİ BÜYÜK

1 Şubat tarihinde açılan "Masallar Şehri İstanbul II" sergisinin 1 haftada yaklaşık 8.000 ziyaretçiyi ağırladığına dikkat çeken Ressam Ali Balkan: "Sergiye ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür ederim. İstanbul sevgisini ve hayallerimdeki İstanbul'u sanatseverlerle paylaşmak eşsiz bir deneyim."açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ressam Ali Balkan'dan 14 Şubat'a Özel 'Sevgilim İstanbul' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement