Roman Çocuklara Ayrımcılık Yapıldığı İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Roman Çocuklara Ayrımcılık Yapıldığı İddiasına Yalanlama

Roman Çocuklara Ayrımcılık Yapıldığı İddiasına Yalanlama

Çanakkale'de Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda Roman çocukların diğer öğrencilerden ayrılarak tek bir sınıfta toplandığı iddialarına Milli Eğitim Müdürlüğü ve Roman Federasyonu'ndan yalanlama geldi.

26.09.2013 13:57

Çanakkale'de Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda Roman çocukların diğer öğrencilerden ayrılarak tek bir sınıfta toplandığı iddialarına Milli Eğitim Müdürlüğü ve Roman Federasyonu'ndan yalanlama geldi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Okulda eğitim gören Roman vatandaşlarının çocuklarının tek bir sınıfta toplanarak diğer öğrencilerden ayrılması gibi bir durum söz konusu değildir. Roman vatandaşlarının çocukları olan öğrenci sayımızın toplamı 2. sınıflarda 26'dır. 2. sınıflarda 5 şube vardır. Şubelere göre dağılımı ise 2-A'da 5, 2-B'de 5, 2-C'de 5, 2-D(de 5, 2-E'de 6'dır. 2-B sınıfındaki toplam 13 öğrencinin dağılımı 5 Roman vatandaşlarının çocukları, 8 de diğer çocuklar şeklindedir. 2-B sınıfında geçen yıl 20 öğrenci bulunmakta idi. Bu öğrencilerin 3'ü 2012-2013 öğretim yılında nakille gitti. 2013-2014 öğretim yılında 4 kişi değişik sebeplerden dolayı nakil yoluyla okuldan ayrıldı. Bu yüzden 2-B sınıfı öğrencilerinde azalma oldu" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Nur Korkmaz da, "Çanakkale Mustafa Kemal İlkokulu 2-B sınıfında öğrenim gören öğrenciler arasında Roman öğrencilerin ötekileştirildiği, bahsi geçen sınıfta bir araya getirilerek eğitim öğretime başladıkları ileri sürülmüştür. Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu olarak bizler de söz konusu olayın insani değerlere aykırılığı, eşitlik haklarını ihlalinden dolayı aydınlatılması ve delillendirilmesi için gerekli birim ve makamlarla iletişime geçmiş bulunmaktayız. Federasyon Başkanımız Hacı Ramazan Işıldak ile birlikte bu sabah Mustafa Kemal İlkokulu'na yaptığımız ziyaret ve okul müdürü Cahit Bayraktar'ın vermiş olduğu bilgilerle haberin asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Sayın okul müdürünün, 'Bir eğitimcinin şu vatandaşın kökeni başka, bu vatandaşın sayısı fazla demeye hakkımız yoktur. Biz eğitmek ve öğretmekle sorumluyuz. Öğrencilerin adil bir şekilde dağılımını sağlıyoruz ve adil eğitim gerçekleştiriyoruz' sözlerinden de anlaşılacağı gibi, iddialar, ihtiyacımız olan barışçıl ve çoğulcu yaşama anlayışını yok etmek isteyen zihniyetlerin boş çabalarından başka bir şey değildir" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Roman Çocuklara Ayrımcılık Yapıldığı İddiasına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement