Rotterdam İslam Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Başladı - Son Dakika
Güncel

Rotterdam İslam Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Başladı

Rotterdam İslam Üniversitesi\'nde Yeni Akademik Yıl Başladı

Üniversite rektörü Prof. Dr. Akgündüz: "Üniversitemiz Avrupa’da önemli bir misyon üstleniyor"

16.09.2013 15:45

Hollanda'da 16 yıldır hizmet veren Rotterdam İslam Üniversitesi'nde (IUR) yeni akademik yıl düzenlenen törenle başladı.

Üniversitenin Rotterdam'daki merkezinde düzenlenen törene, IUR Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz'ün yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Başmüşaviri Dr. El Seyid el-Haşimi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda Silahlı Kuvvetleri'nde manevi rehber olarak görev yapan binbaşı Suat Aydın, Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Korrie Louwes ile üniversite öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Prof. Ahmet Akgündüz, İslami Manevi Rehberlik ve İslam İlahiyatı bölümleri Hollanda'da resmen tanınan üniversitenin Avrupa'da önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Üniversitenin sahip olduğu akademik vizyon ve misyonuyla kaliteli programlar sunduğunu kaydeden Akgündüz, "IUR yıllar önce benim bir rüyamla, hayalimle başladı. Bugün çok şükür Hollanda genelinde iki önemli bölümümüz resmen tanındı. Bu, üniversitemizin geldiği noktayı anlatmak bakımından oldukça önemli. IUR'ye ilgi her geçen gün daha da artıyor. Talebe sayımız da önemli bir artış var" dedi.

Hollanda'da yetişen yeni nesil Müslümanların eğitim ve refah seviyelerinin yükselmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Akgündüz, batıda Müslüman ve gayrimüslimlerin ortak geleceğinden umutlu olduğunu ifade etti.

Müslümanlar ile diğer inanç mensupları arasındaki diyalog ve iletişimi desteklediğini belirten Dr. El Seyid el-Haşimi de IUR'nin bu kapsamda önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Batı toplumuna doğru İslami bilgileri anlatmanın önemine işaret eden el-Haşimi, "Bunun için de yetişmiş, yüksek eğitimli nesillere ihtiyaç var. İşte Rotterdam İslam Üniversitesi bu görevi yerine getirmeye çalışıyor. Bu kapsamda önemli bir açığı kapatıyor. Üstlendiği görev oldukça önemli. İslam dünyası ile Avrupa arasında sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışıyor" diye konuştu.

Üniversitenin Denetleme Kurulu Üyesi, Nijmegen Katolik Üniversitesi eski rektörü Prof. Jan Peters de Katolik üniversitesinin yıllar önce resmi tanınma aşamasında yaşadığı zorluklara işaret ederek, benzer bir süreci bugün Rotterdam İslam Üniversitesi'nin yaşadığını ama zorlukların zamanla aşılacağına inandığını kaydetti.

IUR'nin Hollanda'da daha iyi noktalara geleceğini ifade eden Prof. Peters, Müslüman araştırmacıların buralardan yetişeceğini söyledi. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rotterdam İslam Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement