Rumelifed´den Bursa Kent Konseyi´ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Rumelifed´den Bursa Kent Konseyi´ne Ziyaret

Rumelifed´den Bursa Kent Konseyi´ne Ziyaret

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu, BKK Başkanı Semih Pala´yı ziyaret etti.

31.10.2013 16:19  Güncelleme: 16:20

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (Rumelifed) Başkanı Selim Yedikardeş ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Bursa´daki 14 Rumeli göçmen derneğinin bir araya gelerek kurduğu Rumelifed´in Başkanı Selim Yedikardeş ve yönetim kurulu üyeleri, BKK Başkanı Semih Pala´yı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette, BKK Başkan Yardımcıları M. Necati Şahin ve Lütfi Taşcı da bulundu. 4 ayrı meclisi, 30 çalışma gurubu ve yüzlerce gönüllüsüyle ülkeye ve topluma faydalı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Semih Pala, yerel, ulusal ve uluslararası projeler geliştirdiklerini anlattı. Bursa´nın binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu, Osmanlı medeniyetinin kurulduğu topraklar olduğunu hatırlatan Pala, "Bursa´dan doğan Osmanlı, Balkanlar başta olmak üzere ayak bastığı her yere huzur götürmüştür. Asimile uygulamamıştır. Bu sayede yüzyıllar boyunca ayakta kalmış ve cihan devleti olmuştur. Bizim geçmişimizde utanılacak birşey yok. Hep hizmet var. Türkiye de cihan devleti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Öncelikle kardeşlik duygusunu üst düzeyde tutulmalıdır. Son yıllarda birlik ve bütünlük için her türlü zorluğa rağmen gerekli adımlar atılıyor" dedi.

Yakın zamanda 6 Balkan ülkesinde incelemeler yaptığını ifade eden Pala, Türkiye'de Balkanları görmeyen ve bilmeyenlerin Balkanlara götürülerek Osmanlı tarihini görmesi gerektiğini dile getirdi. Osmanlı Devleti´nin Balkanları yüzyıllarca kardeşlik olgusuyla yönettiğini, Türkiye´nin de Osmanlı gibi hareket etmesi ve siyasi ideolojik ve ırkçılık yapılmaması gerektiğini anlattı. Pala, "Bursa, Balkan coğrafyasının merkezidir. Bu bölgenin tüm politikaları da Bursa´dan çıkarılmalıdır. Bu potansiyele sahip insanlarımız var. Balkan dernekleri, klasik dernekçilik yapısından çıkmalıdır. Kültürel faaliyetlerin yanından bilgilendirici, eğitici çalışmalar yapmalıdır. Başta ekonomi olmak üzere Balkanlar´da uğraşılacak çok konu var. Balkan dernekleri birbirine rakip olmadan farklı branşlarda çalışmalıdır. Rumelifed´in ziyaretinden memnuniyet duyduk. Ülkemize ve Balkanlara yönelik ortak projeler geliştireceğiz" diye konuştu.

Rumelifed Başkanı Selim Yedikardeş ise, göçmenlerin Osmanlının yapılanması sonucu Anadolu´dan Balkanlara gittiğini, Osmanlı hakimiyetinin bitmesiyle tekrar Anadolu geldiklerini hatırlattı. Sadece bir bölgenin değil, suyun ötesindeki 12 ülkenin federasyonu olmaya çalıştıklarını belirten Yedikardeş, tüm ülkelerde faaliyetler yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin Balkanlar´da tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırdığını, unutulmaya başlanmış gelenekleri gün yüzüne çıkarttığını ifade eden Yedikardeş, "Bursa´da çok sayıda göçmen girişimci bulunuyor. Bizler bu tür hizmetlere katkı koymak istiyoruz. Bizler Bursalıyız. Şehrimize ve insanımıza ne verebileceğimizi düşünüyoruz. Herhangi bir talebimiz yok. Bakış açımız, alan taraf değil, veren taraf olmaktır. Diğer Balkan federasyonları arasında kucaklayıcı, bütünleştirici ve birleştirici olmak istiyoruz. Bizler yük almak istiyoruz. Bursa Kent Konseyi de bu zamana kadar birçok faydalı çalışma yaptı. Ortak projeler geliştirerek Balkanlara ve Anadolu´ya hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda BKK Başkanı Semih Pala, Rumelifed Genel Başkanı Selim Yedikardeş´e kent konseyi yapısını ve çalışmalarını anlatan kitap seti hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rumelifed´den Bursa Kent Konseyi´ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement