Rush'ın Aksiyon Sahneleri Canon EOS C300 ile Çekildi - Son Dakika
Güncel

Rush'ın Aksiyon Sahneleri Canon EOS C300 ile Çekildi

Rush\'ın Aksiyon Sahneleri Canon EOS C300 ile Çekildi

Ron Howard'ın yeni F1 filmi RUSH'ın nefes kesici aksiyon sahneleri Canon EOS C300 ile çekildi

18.09.2013 15:05

Canon'un son teknoloji sinema kamerası EOS C300, efsanevi Hollywood yönetmeni Ron Howard'ın yeni Formula 1 filmi RUSH'taki birçok keyifli aksiyon sahnesinin çekiminde kullanıldı. Bu Cuma Türkiye'de de gösterime girecek filmin ekibi çekimler esnasında EOS C300'ü, verimliliği, boyutu ve kullanım esnekliği nedeniyle el kamerası olarak kullandı.

Sinematografi ekibi sektöre yenilikler getiren bu profesyonel sinema kamerasını kullanarak, göz alıcı ve deneysel hızlı motor yarışı aksiyonlarının sahne çekimlerini gerçekleştirdiler. EOS C300, büyük statik kamera ile yapılan çekimlerde mümkün olmayan, ilginç ve yakın plandan elde çekimler için ideal bir seçim oldu.

RUSH'ı iki Akademi Ödüllü yönetmen Ron Howard (A Beautiful Mind, Frost/Nixon'un yönetmeni) yönetti. Howard'ın EOS C300'ü tercih etmesinin nedeni, cihazın aksiyon sahnelerinin sinematografi ekibi tarafından daha yaratıcı ve etkileyici bir şekilde yakalanmalarını sağlaması oldu.

Howard: "Beklenmedik görsel olasılıkları bize sundu"

Howard, şunları dile getirdi: "Cihazı dar alanlara yerleştirmek, uzun bir lensle kapalı pozisyondan elde hareketli çekim yapmak ve bu yöntemleri beklenmedik olanı yakalamak için kullanmak konusunda çok daha ısrarcı, iddialı ve deneysel davrandık. Elde çekimlerde bazen yakın plan kullanarak çekimdeki yakınlık hassasiyetini artırdık. Diğer çekimler ise sahnedeki beklenmedik görsel olasılıkları yakalıyordu. EOS C300 her iki açıdan da mükemmel işlev gören çok farklı bir kameraydı."

Rush, 1970'li yıllarda, Formula 1 sürücüleri James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti anlatan bir film. Filmde ikilinin pistlerdeki şiddetli rekabetinin yanı sıra göz kamaştırıcı özel hayatları da anlatılıyor. Karizmatik İngiliz Hunt (Chris Hemsworth) playboy olarak da nam salmışken Avusturyalı Lauda (Daniel Brühl) disiplinli ve sistemli bir rakipti. RUSH, zafere ulaşmanın hiçbir kısa yolunun olmadığı ve hiç hata payı bulunmayan bir dünyada kendilerini fiziksel ve psikolojik dayanıklılıkta sınırları zorlarken bu Formula 1 yarışçılarını takip ediyor. Film, Formula 1'in altın çağının yaşandığı eski yıllara, Canon'un Formula 1 yarışlarının ana sponsoru olduğu bir döneme geri dönüyor.

RUSH 13 Eylül'de dünyada vizyona girdi, Türkiye'de ise 16 Eylül'de vizyonlarda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rush'ın Aksiyon Sahneleri Canon EOS C300 ile Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement