Rusya'dan BM'ye Çağrı: Türkiye-Suriye Sınırı Kapatılsın - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan BM'ye Çağrı: Türkiye-Suriye Sınırı Kapatılsın

Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çurkin, terör örgütlerinin güç kazanmasının önüne geçilmesi için Türkiye-Suriye sınırının kapatılmasını istedi.

15.04.2016 08:00  Güncelleme: 09:50

Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çurkin, BM Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda, IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin Suriye'de yabancı savaşçı kazanmasının, silah almasının ve petrol, tarihi eser ve başkaca mal ihraç etmesinin önüne geçmek için Türkiye-Suriye sınırının kapatılması gerektiğini söyledi.

BAĞIMSIZ GÖZLEMCİLER İSTEDİ

Associated Press'in haberine göre; Çurkin, dün Güvenlik Konseyi'ne, "Türkiye teröristlere ikmal akışını kesmek için gereken her şeyi yaptığına inanıyorsa, bunun bağımsız gözlemciler tarafından kanıtlarla desteklenmesi gerektiğini" söyledi.

IŞİD'E KARŞI EKONOMİK AMBARGO

Çurkin, teröre karşı yapılacakların tartışıldığı toplantıda, üye ülkelerin IŞİD'e karşı bütünlüklü bir ticari ve ekonomik ambargo uygulamayı düşünmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'YE ÇİRKİN SUÇLAMA

Çurkin, daha önce BM'ye yazdığı mektupta, Türkiye'nin IŞİD militanlarına silah ve cephane sağlayan ana tedarikçi olduğunu iddia etmişti.

Rusya\'dan BM\'ye Çağrı: Türkiye-Suriye Sınırı Kapatılsın
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Rusya'dan BM'ye Çağrı: Türkiye-Suriye Sınırı Kapatılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement