Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının krizi sonlandıracağına inanmadığını belirtti.

08.10.2015 17:00

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının krizi sonlandıracağına inanmadığını belirtti.

Hilli, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği basın toplantısında "Gerek Rusya gerekse batının, Suriye'ye müdahalesinin orada süren savaşı sonlandırabileceğine, aralarında DAEŞ'in de olduğu terör örgütlerini yok edebileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Suriye'deki krizin çözümü için sarf edilen çabaların artırılması gerektiğini ifade eden Hilli, "Suriye'de rejim ve silahlı muhalefet olarak çatışan kesimlerin krize siyasi çözüm bulmaya yönlendirilmesi ve bu önemli Arap ülkesinin yıkımdan, bölünmekten ve kaostan kurtarılması amacıyla bölgesel ve uluslararası çabaların arttırılması için gayret edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Hilli, Arap ülkelerinden, mevcut durumu göz önüne alarak, Suriye'deki krize çözüm bulmak için diplomatik çabalarını artırma çağrısında bulundu.

Birliğin, Arap ülkeleriyle ilgili meseleler hakkındaki çalışmalarına dair Hilli, Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin, yakın zamanda, Filistin, Suriye, Yemen ve Libya gibi ülkelerle ilgili meselelerin ele alınacağı bir toplantı düzenleyeceği bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement