Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Nikolay Podguzov, Rusya'nın 2025 yılına kadar petrol ve doğalgaz dışı ihracat hacmini 200 milyar dolara yükseltmeyi planladığını belirtti.
Rus haber ajansı Prime'de yer alan habere göre Podguzov, Roma'da düzenlenen Rusya'nın yatırım potansiyeli tanıtımında yaptığı açıklamada, "Rusya ekonomisinin diğer artış faktörü petrol ve doğalgaz dışı ihracatıdır. 2025 yılına kadar bu tür ihracatın hacminin 200 milyar dolara yükselmesini hedefliyoruz, 2016 yılına göre bu göstergeyi neredeyse 2 kat yükseltmek istiyoruz" dedi.
Podguzov, İlgili kurumlar bu girişim üzerine çalışmakta olduğunu söyleyerek, "Diğer girişimimiz, Rusya'da yabancı şirketlerin yeniden işleme kapsamında ürettiği ürünlerin ihracat vergisinin sıfırlanmasıdır" dedi. - Moskova
Son Dakika › Güncel › Rusya, Petrol ve Doğalgaz Dışı İhracat Hacmini Arttırmayı Planlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.