Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması

''Suriye'de zalim Esed'e karşı ABD ve batılı müttefiklerinin yerine Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkelerinin askerlerinden oluşan bir barış gücünün dur demesinin daha doğru olacağını öneriyoruz''

30.08.2013 16:35

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, " Suriye'de zalim Esed'e karşı ABD ve batılı müttefiklerinin yerine Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkelerinin askerlerinden oluşan bir barış gücünün dur demesinin daha doğru olacağını öneriyoruz" dedi.

Yıldırım, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 10 yıl öncesine göre bugün iç barışa daha çok ihtiyaç duyduğunu savundu.

Türkiye'nin dış politikasının çöktüğünü ileri süren Yıldırım, şöyle konuştu:

"İktidar İslam Birliği'nin kurulması için 10 yılda hiçbir girişimde bulunmadı. İslam Birliği kurulmuş olsaydı Suriye, Mısır, Irak ve diğer İslam ülkeleri bu durumda olmazdı. Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlar engellenmiş olurdu. Zalim Esed'in 100 bin Suriyeli Müslümanı öldürdüğü doğrudur. ABD ve müttefikleri Suriye'de kaç bin kişi öldürecek. Saddam Hüseyin Irak'ta 20 bin kişi öldürdü. ABD ve müttefikleri bir milyon Müslümanı öldürdü. ABD ve müttefikleri Suriye'ye yapacağı saldırıda İsrail'in menfaatlerini gözetmektedir. Suriye'de zalim Esed'e karşı ABD ve batılı müttefiklerinin yerine Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkelerinin askerlerinden oluşan bir barış gücünün dur demesinin daha doğru olacağını öneriyoruz."

Yıldırım, Mısır'da yaşananlara da tepki göstererek, "Mısır'daki Müslümanlara yapılan katliamlar biran önce sona ermeli. Biz onların yanındayız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement