Sabahat Akkiraz Meclis'i Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Sabahat Akkiraz Meclis'i Terk Etti

CHP milletvekili Sabahat Akkiraz, Muammer Güler hakkındaki Yüce Divan oylamasına katılmayarak Meclis'i terk etti.

21.01.2015 01:15  Güncelleme: 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında verilen önergeler TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile red edildi. Oylamada 258 red oyu çıkarken, 241 kabul, 6 çekimser, 4 geçersiz ve 4 boş oy çıktı. Oylama sonucunda Meclis'in salt çoğunluğu olan 276 kabul oyu çıkmadığı için Güler, hakkındaki Yüce Divan'da yargılama istemi red edildi.

SABAHAT AKKİRAZ MECLİS'İ TERK ETTİ

Zafer Çağlayan hakkında yapılan oylamada 242 üye 'evet' oyu kullanırken Muammer Güler hakkında yapılan oylamada bu sayı 241'e düştü. Gerçekgündem haber sitesinin edindiği bilgiye göre, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki Yüce Divan oylamasına katılmasına rağmen İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında yapılan Yüce Divan oylamasına katılmadı.

VEKİLLER 'GİTME' DEMESİNE RAĞMEN GİTTİ

Öte yandan, Muammer Güler'e ilişkin oylamaya katılmayan Sabahat Akkiraz'a ilişkin ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı.

CHP milletvekilleri Muammer Güler oylamasına hazırlanırken, Sabahattin Akkiraz'ın Meclis'ten ayrılma hazırlığı yaptığı görüldü. Bunun üzerine bazı CHP milletvekilleri "Sabahat Hanım sakın gitmeyin bu kritik bir oylama" dedi.

AKKİRAZ: UÇAĞA YETİŞMEM LAZIM

Sabahat Akkiraz, "İstanbul'a en son 23:00 uçağı var ona yetişmem gerekiyor çünkü başka uçak yok" diyerek uyarıları dinlemedi ve Meclis'ten ayrıldı.

Akkiraz'dan Meclis'ten uyarılara rağmen ayrılmasının ortaya çıkması üzerine danışmaları "Sabahat Hanım'ın tansiyonu çıktı o yüzden Meclis'ten ayırldı" savunmasını yaptı. CHP'li bazı milletvekilleri ise, bu savunmayı geçerli kabul etmedi ve şöyle konuştu:

"Sabahat Hanım Meclis'ten yürüyerek gitti. Tansiyonu da çıktıysa Meclis'te revirde tedavi olabilirdi. Sabahat Hanım bu oylamaya katılmayarak, görevini yerine getirmedi. Sabahat Hanım'ın bir milletvekilinin sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır."

Öte yandan Akkiraz'ın Meclis'i terk etmesi CHP milletvekilleri arasında büyük tepkiye sebep oldu.

Sabahat Akkiraz Meclis\'i Terk Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sabahat Akkiraz Meclis'i Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • 2023: Chp lilerin hepsi gidecek daha meclisten 24 59 Yanıtla
  • Musti: Chp havasin Aldı, hayırlı uğurlu olsun 16 37 Yanıtla
  • Haçhi: Chp ye birdaha oy vermeyeceğim zaten ! Allahım kim bı milletin hakkını yiyorsa ahirette mekanını cehennem eyle 13 25 Yanıtla
  • Anadolu: Aferin kız işine bak sen bunlara uyma! 17 19 Yanıtla
  • Aybars : Yazıklar olsun be..Allah cezanızı versin şerefsiz salAKlar!!.. 16 13 Yanıtla
  • hakkı yörük: Sebahat hanımı kınıyorum. Ankarada oturmayacaksa neden milletvekili oldun. bu tip insanlara milletvekilliği çok kolay verildi, zahmetsiz vekil oldular. şöhretli insanları milletvekili yapmamak gerekiyor. 14 5 Yanıtla
  • rengin gümüşay: chp mi o da ne öyle bir parti kaldımı yaa utanıyorum CHPli olmaktannnnn 6 12 Yanıtla
  • Özel eğitimci: İşte bu zihnıyet hükümete oynuyor bunlar menfaatı ıcın AKP gıbı ülke satar CHP nınde ak dan farkı yok 2 15 Yanıtla
  • eser: Deve kuşuna uç demişler ben deveyim o zaman koş demişler ee ben kuşum demiş...yani herkesin işine geldiği gibi 16 1 Yanıtla
  • AKMi-KARAMI: tabiki kapkara aklar 11 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement