Sağlık Çalışanları "Şiddete" Karşı İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanları "Şiddete" Karşı İş Bıraktı

Sağlık Çalışanları "Şiddete" Karşı İş Bıraktı

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son bir hafta içinde iki doktorun hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildiğini öne süren sağlık çalışanları iki saatlik iş bırakma eylemi yaptılar.

28.03.2013 15:06  Güncelleme: 18:22

Doktor ve hemşirelerden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, saat 10.00-12.00 arasında iş bırakarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Hastanenin Çocuk Polikliniği önünde toplanan sağlık çalışanları 'Sağlıkta şiddete son' yazılı pankart açarken, 'Sağlıkta performans şiddet getirdi', 'Susma haykır şiddete hayır' şeklinde slogan attılar.

Alkışlarla hastane bahçesi içinde yürüyen grup, konferans salonu önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul Tabip Odası adına basın açıklamasını Dr. Ümit Şen okudu.

Sağlık hizmeti vermeye çalışan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görevleri başında hastaları ve yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını söyleyen Şen, "Bizim canımız yanıyor, kanımız akıyor, hayatlarımız kararıyor. Bizler sağlık ortamındaki bu utanç verici korku filmi sahnelerinin nasıl yaratıldığını biliyoruz. Halkımızı hekime, hemşireye, sağlık çalışanı tüm ekip arkadaşlarımıza el kaldırmadan, dil uzatmadan önce düşünmeye, tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Acil taleplerimizi kabul etmek ve hemen yerine getirmek başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümetin görevidir. Artık bir dakika bile gecikmeye gücümüz, sabrımız kalmamıştır."

'SON BİR HAFTADA ÜÇ SAĞLIK ÇALIŞANI DARP EDİLDİ'

Ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Mesut Yağcı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şişli Şubesi adına yaptığı açıklamada, "sağlık alanında son yıllarda artan şiddet olayları sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaşmıştır. Kamu ve özel ayırımı olmadan her düzeydeki sağlık kurumunda sağlık çalışanları şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Dr. Yağcı, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları son bir hafta içinde iki kez yaşandığının altını çizerek, "Arkadaşlarımıza yönelik ilk olay geçtimiz cumartesi gecesi acil serviste görevli bir asistan doktorun muayene ettiği hastası tarafından darp edilmesiyle yaşanmıştı. Dün akşam saatlerinde de Süt çocuk kliniğinde görevli iki doktor serviste yatan bir çocuğun annesi tarafından darp edildiler" diye konuştu.

Saat 10.00 ile 12.00 arasında süren iki saatlik iş bırakma eylemi basın açıklamalarının ardından sona erdi. Eylem sırasında acil servis dışında hastalara bakılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanları 'Şiddete' Karşı İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement