Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" İmzalandı

Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" İmzalandı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlık turizminde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Rusya bölgesinin merkezi olacağız. Bu çerçevede medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyon, termal sağlık turist sayısını yılda 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

18.10.2017 14:36

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlık turizminde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Rusya bölgesinin merkezi olacağız. Bu çerçevede medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyon, termal sağlık turist sayısını yılda 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonu'nda "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü"nü imzaladı. Bakan Demircan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelinin yurt dışında daha etkin tanıtımını sağlamaya yönelik önemli bir iş birliği protokolünü imzalamak amacıyla bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Sağlıkta dönüşüm reformlarını, sağlıkta gelişim ve kalite dönemiyle yeni bir faza taşıdık. Gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından dünyanın sayılı sağlık merkezlerine sahip bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sağlık, Yeni Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olacaktır. Dünyanın en modern kampüs hastanelerini hizmete açtık. Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana'da hastanelerin hizmet vermeye başladı. Şehir hastanelerinin tamamı hizmet vermeye başladığında sağlık turizminin de belirlenen hedeflere ulaşacağız. Hem insanımıza dünyanın en çağdaş sağlık hizmetlerini sunmuş olacağız hem de bölgemiz ve dünya geneline sağlık hizmeti ve teknolojisi ihraç eden bir ülke konumuna erişeceğiz. Türkiye'nin sağlık turizminde hızla gelişiyor. Çok önemli fırsatlarımız ve avantajlarımız var. Dört mevsimi bir arada yaşadığımız cennet vatanımız, tarihi ve doğal zenginliklerimiz var. Dünyanın en misafirperver milletiyiz. Yetişmiş insan kaynağımız, kaliteli hizmet ve uygun fiyat en önemli avantajlarımızı oluşturmaktadır. 2016 yılı içinde kamu, üniversite ve özel sağlık kuruluşlarımızda 359 bin uluslararası hastaya sağlık hizmeti sunduk. 2017'nin ilk 6 ayında ise bu rakamlar 183 bin oldu. Jeotermal potansiyeli bakımından dünyada ilk 7 ülke arasındayız. 2023 hedefimiz, sağlık turizminde dünyanın ilk 2 ülkesi arasında yer almaktır. Sağlık turizminde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Rusya bölgesinin merkezi olacağız. Bu çerçevede medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyon, termal sağlık turist sayısını yılda 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla halihazırda 23 ülkeye sağlık alanında eğitim, tanıtım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetleri sunduğumuz ülke sayısını 35'e çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

"YASA ÇALIŞMASINI TBMM'YE GÖNDERECEĞİZ "

Yapısal düzenlemelerin de hızla hayata geçirileceğini anlatan Demircan, gelecek günlerde yasa çalışmasını TBMM'ye göndereceklerine vurgulayarak şunları dedi:

"Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı hakkında yönetmelik çalışmalarını da tamamlandık. Yönetmelik çerçevesinde sağlık turizmi alanında hizmet vermek isteyen sağlık kuruluşlarının da yetkilendirilecek. Uluslararası hastaların hizmet alma süreçlerini kolaylaştırmak adına çağrı merkezi oluşturduk. "0 850 288 38 38 numaralı çağrı merkezimiz 7 gün, 24 saat esasıyla 6 dilde, İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça, Almanca ve Farsça hizmet vermektedir. Türk Hava Yolları ile uluslararası toplantı ve uçuşlarda dağıtılmak üzere broşür dağıtımı iş birliği yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da aktif destek vermesiyle sağlık turizmindeki gücümüzü katbekat artıracağız. 40'ı aşkın ülkedeki kültür ve tanıtma müşavirliklerinin sağlık turizminin tanıtımına vereceği destekle 2023 hedeflerimizi kolaylıkla yakalayacağımıza inanıyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ise, " Somali'de yaşanan büyük insanlık dramının, insanlık suçunun, yaralarının hafifletilmesi için ilk andan itibaren gösterdiğiniz gayretler, Türkiye'nin dünya mazlumlarının hemen yanında yer alabilme kabiliyetini göstermeniz bakımından bütün sağlık bakanlığı çalışanlarına teşekkürü ve tebriklerimi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde Türkiye turizmi bakımından iki önemli stratejik adımın atılmasını önemli bulduğu kaydeden Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi pazarların çeşitlendirilmesi. Bildiğimiz üzere Avrupalı turistler ve Rus turistler dışında Türkiye'nin özellikle dünya nüfusunu barındıran ülkelere açılması, yeni güçlü orta sınıflara sahip olan ülkelere Türkiye'nin turizm potansiyelini artıracak çalışmalar yapılması, önemli stratejilerimizden birisi. Bir diğeri ise bugün ki imza konusuyla ilgili olan alandır. Türkiye sadece deniz ve güneş turizmin ötesinde, büyük kabiliyeti olan, turizm potansiyeli olan bir ülkedir. Bunlardan bir tanesi de sağlık turizmidir. Türkiye'nin sağlık alanında gelmiş olduğu potansiyeli göz önünde bulundurursak, sağlık alanında yapılacak iş birliğinin Türkiye turizmine büyük bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye dünya ölçeğinde önemli sağlık tesislerine sahiptir. Dünyanın dört bir tarafından insanlar tedavi olmak için Türkiye'ye geliyor. Medical alanda Termal Turizm alanında ve özellikle Yaşlı Bakım alanındaki Türkiye'nin potansiyelini biliyoruz."

"SAĞLIK İÇİN TÜRKİYE"

"Termal alanda dünyada 7'inci Avrupa'da 1'inciyiz" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'de 180 kaplıca tesisimiz var. Bu büyük potansiyeli göz önünde bulundurduğumuz da, maalesef yetersiz olduğumuzun göstergelerinden bir tanesidir. Sağlık sektörü büyük potansiyele sahip. Dünya nüfusunun yüzde 3'ü sağlık hizmeti almak için başka ülkelere gidiyor. Bizim bütün bu alanlardaki çalışmalarımızı uluslar arası standartlara sahip bir sağlık hizmeti mutlak ortaya koymak gibi bir derdimiz var. Bu kaliteyi biraz daha artırmamız lazım. Bundan sonraki süreçte bu alanlara dikkat edeceğiz. Bizim mutlaka, uluslar arası standartlarda var olan bu sağlık hizmetlerimizi yıl boyunca sürdürebilecek potansiyele ulaşacağız. Türkiye'de yapılamayan hiçbir ameliyatın, hiçbir tıbbi müdahalenin olmadığını biliyoruz. Bu sevindirici bir durumdur. Milli gelirleri bizden çok daha yüksek olan Avrupa ülkelerinden bile turistler, sağlık amacıyla Türkiye'den ciddi bir sağlık hizmeti almakta. Önümüzdeki dönemde turizm sektörünün en hızlı gelişen dalının sağlık turizmi olacağını görüyoruz. "Sağlık için Türkiye" başlığı altında Türkiye'nin sağlıktaki potansiyelini bütün dünyaya tanıtmak için bir sağlık turizmi koordinasyonu grubunun çalışması, bu bağlamda "Sağlık Turizminin Tanıtımı İş Birliği Protokolü" imza töreni yapıyoruz. Medical, Termal ve İleri Yaş Tıp turizmi ile ilgili olarak belli merkezlerimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Yurt dışında gerçekleşen, özellikle fuar alanlarında sağlık bakanlığımızın oralarda, stant açması ve o stantlarda tanınmış doktorlarımız başta olmak üzere önemli tanıtım yüzleri ile birlikte bu fuarlarda yer alması için bakanlık olarak üzerimize düşen her türlü sorumluğu yerine getireceğiz."

(Seyid Fatih Poyraz/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü' İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement