Sağlıkçılar Altın Günlerine El Attı - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılar Altın Günlerine El Attı

Sağlıkçılar Altın Günlerine El Attı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü obeziteyle mücadelede projesi kapsamında Bayraklı İlçesi'nde bir evde düzenlenen kadınların altın gününe konuk oldu.

17.09.2013 18:45

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü obeziteyle mücadelede projesi kapsamında Bayraklı İlçesi'nde bir evde düzenlenen kadınların altın gününe konuk oldu. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tözün ve beraberindeki diyetisyenler konuk oldukları eve pasta, börek ve çörek yerine yanlarında getirdikleri Akdeniz mutfağının sağlıklı gıdalarını ikram etti.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü obeziteyle savaşta personelin cumaları işe eşofmanla gelmesini sağladıktan sonra yeni ve renkli bir projenin çalışmasına başladı. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve beraberindeki diyetisyenler oluşan ekip, Bayraklı İlçesi'nde Şenay Alyaz adlı vatandaşın evinde düzenlenen altın gününe konuk oldu. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Tözün ve beraberindeki ekip, ev kadınlarına obezite ile ilgili bilgilendirme yaparken yanlarında getirdikleri Akdeniz mutfağının sağlıklı gıdalarından oluşan bol yeşilliklerden oluşan kısır, zeytinyağı ile yapılmış sarma ve sütten yapılmış tatlıları ikram etti. Ayrıca ev kadınlarına Akdeniz mutfağı yemek tariflerinin yer aldığı ve sağlıklı beslenme nasıl olacağının anlatıldığı kitapçıklar hediye edildi.

"İKİ ÖNEMLİ ADIM VAR"

Obezitenin sağlık sorunu olmasıyla birlikte pek çok kronik hastalığı tetiklediğini söyleyen İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr. Mustafa Tözün, "Aslında obeziteyi önlediğinizde birçok hastalığında önüne geçmiş oluyorsunuz. Obeziteyi önlemek için iki önemli adım var. Obezitenin önlemesinde birinci adım fizik aktivitelerinin artırılmasıdır. Biz bu noktada bir proje yaptık. Halk sağlığı müdürlüğü çalışanları cuma günleri işe eşofmanla gelerek spor aktiviteleri gerçekleştirdik" dedi.

İLK ALTIN GÜNÜ ZİYARETİ YAPILDI

Obeziteyi önlemek için fiziksel aktivitenin sağlanması sonrasında sağlıklı ve dengeli beslenmenin ikinci adım olduğunu belirten Doç.Dr. Tözün, obezitenin görülme oranını kadınlarda daha fazla olduğunu söyledi. Ev kadınlarının ise iş kadınlarına oranla obeziteye maruz kalma riskinin daha yüksek olduğunu belirten Tözün, "Biz de bu yüzden ev kadınlarımıza yönelik yeni bir proje geliştirdik. Ev hanımlarımız bir araya gelmek için altın günü adında organizasyonlar konuk olalım dedik. Yaptığımız proje kapsamında ilk altın günü ziyaretimizi gerçekleştirdik. Yanımızda getirdiğimiz Akdeniz mutfağına has yiyecekleri ev hanımlarımıza ikram ettik. Kadınlarımıza öneride bulunarak yemek tariflerinin bulunduğu ve sağlıklı beslenmenin nasıl olacağının anlatıldığı kitapçıklar hediye ettik. Bu çalışmamız büyüyerek devam edecektir. Halk Sağlığı çalışanlarımız altın günlerine konuk olarak ev hanımlarımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edecektir" diye konuştu.

DENGELİ BESLENME ÖNEMLİ

İzmir Halk Sağlığı Diyetisyeni Suna Aybar ise toplum olarak hamur işi ve yağlı yiyeceklerin tüketimini sevdiğimizi söyledi. Bu konuda daha bilinç bir yapı oluşmasının önemli olduğunu belirten Aybar, kronik hastalıklar ile mücadele için dengelim beslenmenin artırılması gerektiğini kaydetti. Türk kültüründe az ikram yapmanın ayıp sayıldığını ama bu durumun yanlış bir uygulama olduğunu belirten Aybar, "Bir kurabiyede bile çok ciddi kalori var. Bu yüzden daha az şekerli ve yağlı gıdalar tüketmeliyiz. Türkiye'nin yüzde 40'ının obez olduğunu biliyoruz. Dengeli beslenmenin sağlanması sağlıklı bir toplum için çok önemlidir" dedi. Ev sahibi Şenay Alyaz ise altın günü buluşmalarını düzenli olarak yaptıklarını bu ziyaret ve bilgilendirmeden sonra tüketilen gıdalara dikkat edeceklerini söyledi. Dağıtılan kitapçıklarda yer alan önerileri dikkate alacaklarını belirten Alyaz, daha az yağ ve daha az şeker içeren gıdalar tüketerek daha sağlıklı besleneceklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılar Altın Günlerine El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement