Sahillerin Güvenliği Büyükşehir'den - Son Dakika
Güncel

Sahillerin Güvenliği Büyükşehir'den

Sahillerin Güvenliği Büyükşehir\'den

Kumsaz ve Küçükkumla'da haftasonları görev yapan cankurtaran ekipleri, vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

18.06.2012 14:14

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların gönül rahatlığıyla tatil yapabilmeleri için, cankurtaran timlerini Gemlik'in Kumsaz ve Küçükkumla sahillerinde devreye aldı.

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra Bursa'nın denizinden de yararlanılması adına yapılan çalışmalarına sahillerle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı himayesinde oluşturan botlu cankurtaran timi, toplamda 21 kişilik ekibiyle, Gemlik'in Küçükkumla ve Kumsaz sahillerinde güvenliği sağlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için gerekli önlemlerin alındığı Küçükkumla'da cankurtaran timlerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'dan bilgi aldı. Doğan, personelin Mavi Keyif Dalış Cankurtaran Merkezi eğitmeni Hikmet Orakçı'dan 56 saatlik eğitim aldığını anlattı. Özellikle haftasonları günübirlik tatilcilerin de akın ettiği Küçükkumla'da günboyu botla devriye görevi yapan cankurtaran ekipleri, olası boğulma olaylarına anında müdahale edebilecek.

Cankurtaranlara sertifikalarını verdi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun eğitim programını başarıyla tamamlayan cankurtaran ekibine sertifikalarını veren Başkan Altepe, Bursalıların sahillerden daha fazla yararlanmaları için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Başkan Altepe, vatandaşların çalışmalarıyla mutluluğunu ve güvenliğini hedeflediklerini kaydederek, "Halkımızın güvenli bir ortamda denizin keyfini çıkarması için gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Donanımlı bot ve geçen yıl 10 iken bu yıl 21'e çıkan eğitimli personelimizle Küçükkumla ve Kumsaz bölgelerinde halkımızın rahatlıkla denize girmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, Gemlik ve Mudanya'daki sahillerin vatandaşlara hizmet vermesi için sahillerdeki ilçe belediyeleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Büyükşehir'e teşekkür

Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise önemli desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, "Bursamız´ın denize açılan iki kapısından biri olan Kumla'da yazın nüfus 100 bini aşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıldır görevlendirdiği cankurtaran ekibi ve 2 ayrı botla bölgemiz daha güvenli hale geldi. Bu yıl mahalle afet gönüllülerini de 18 kişilik ekipleriyle bu çalışmaya dahil ettik. Temiz çevre ve can güvenliği hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle güç kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahillerin Güvenliği Büyükşehir'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement