Şalvarlı Kayakçılar - Son Dakika
Güncel

Şalvarlı Kayakçılar

Şalvarlı Kayakçılar

Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden Güneydoğu Anadolu'da, kış turizminin önemli merkezlerinden Karacadağ Kayak Merkezi, kayak tutkunlarından ilgi görüyor.

22.12.2013 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden Güneydoğu Anadolu'da, kış turizminin önemli merkezlerinden Karacadağ Kayak Merkezi, kayak tutkunlarından ilgi görüyor.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan 1919 rakımlı Karacadağ'daki kayak merkezi, kar yağmasıyla birlikte hafta sonu hizmet vermeye başladı. Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi çevre il ve ilçelerden gelen kayak severlerin ilgi gösterdiği merkezde, özellikle hafta sonlarında yoğunluk yaşanıyor. Bölgede daha önce fazla bilinmeyen kayak sporunun da son yıllarda yavaş yavaş gelişmesine katkı sağlayan kayak merkezi, hafta sonları memur, işçi, öğrenci gibi dar gelirli vatandaşlara kısa süreliğine alternatif tatil imkanı sunuyor. Hafta sonlarında özel araçları ve kiraladıkları toplu taşıma araçlarıyla gruplar halinde merkeze giden vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini çıkarmaya çalışıyor.

Kayak malzemesi kiralayıp gün boyu karın tadını çıkarmaya çalışanların yanı sıra mangal yakıp piknik yapan ve zaman zaman gitar ve saz eşliğinde halay çeken vatandaşlar, akşam saatlerinde merkezden ayrılıyor.

Yıllardır kar yağdığında merkezde boş vakitlerini geçirmeye çalışan ve artık profesyonel kayakçıları aratmayan yöresel kıyafetli kimi vatandaşlar da gelenlere gönüllü kayak hocalığı yapıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şalvarlı Kayakçılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Ensarioğlu: Çok fazla beklentisi olmayanlar için fena değil. İyi bir yatırım ve işletmecilik anlayışı ile daha da iyi olacak kanısındayım. Yine de görülmeye değer. 0 0 Yanıtla

Advertisement