Taştepe'de yapılan Sample City ile ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı. Çolakoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Çolak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
İstanbul Mali Şube eski Müdürü Salih Güngör'ün de adının karıştığı Sample City olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Güney İnşaat'ın yaptığı suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Şeref Çolak, Şeref Çolak'ın oğlu Fatih Çolak, Şakir Çolak ve akrabaları Recep Aydın'ında aralarında bulunduğu 9 kişi, emniyette yapılan işlemlerinin ardından Beşiktaş'ta bulunan ve çete soruşturmalarını yürüten, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
Güney İnşaat tarafından savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şeref Çolak, Fatih Çolak, Şakir Çolak, Recep Aydın, Mehmet Çolak, Turgay Baydar, Mehmet Turanlı, Recep Ali Çolak, Mehmet Erkan Ayan'ı, "suç işlemek için örgüt kurmak", "yönetmek", "örgüte üye olmak", "gasp", "ruhsatsız silah bulundurmak" ve "çıkar elde etmek için ölümle tehdit etmek" suçlamalarıyla gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden Şakir Çolak, Recep Ali Çolak ve Mehmet Erkan Ayan savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Ümraniye Taştepe'de 288 daire, 40 villa ve 4 dükkandan oluşan Sample City'de milyon YTL'lerle ifade edilen rakamlarla satılan dairelerle ilgili olarak bir dairenin birden fazla kişiye satıldığı yönünde çıkan haber üzerine birbirlerini suçlayan Güney İnşaat ve Çolakoğlu İnşaat yetkilileri arasında başlayan sürtüşme adliyeye yansıdı.
Gözaltına alınan Çolakoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Çolak, tehdit olayları ile ilgili olarak suçlamaları kabul etmemişti. Çolak ayrıca, Güney İnşaat'ı suçlamış ve dairelerin Güney İnşaat tarafından birden fazla kişiye satıldığını ifade etmişti. Çolak ayrıca, "Güney İnşaat'a 2006'da ortak olduk. Yaşar Güney ile satışların çift imza ile yapılması yönünde anlaştık. Ancak protokolü umursamadan tek imza ile satışı sürdürdüler. Bazı daireler de birden fazla kişiye satılmış" diye konuşmuştu.
(AS-EY-EY-RA-Y)
Son Dakika › Güncel › Sample Cıty'de Yeni Gözaltılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.