Samsun'da 121 Balıkçı Teknesine Bagis Takılacak - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 121 Balıkçı Teknesine Bagis Takılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında Samsun'da 121 balıkçı teknesine BAGİS cihazı takılacak.

14.06.2016 13:25

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında Samsun'da 121 balıkçı teknesine BAGİS cihazı takılacak.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada balıkçı gemilerinin konumunun, hızının izleneceği, av faaliyetlerinin ve avladığı ürünlerin takip edilebileceği bir sistemin hayata geçirildiği belirtildi.

Proje kapsamında su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine takılacak olan BAGİS cihazı ile elektronik seyir defterinin de hizmete girileceği ifade edilen açıklamada, "BAGİS cihazı ile balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetleri daha etkin izlenerek, avlanılan ürünlere ait bilgiler daha hızlı olarak kayıt altına alınacaktır. Böylelikle denetim faaliyetlerinin etkinliği artarak sürdürülebilir balıkçılık yönetimi daha etkin olarak uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

BAGİS kapsamında 12 metre ve üzerinde balıkçı gemilerine Gemi İzleme Cihazı ve Elektronik Seyir Defteri cihazları takılarak bakanlıkta kurulan Gemi İzleme Merkezi'nden izleneceği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Samsun'da BAGİS kapsamında 121 adet balıkçı gemisine cihaz takılacak olup, gemi sahiplerine İl Müdürlüğü yetkililerince gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı bildirilmiştir. Samsun İlinde Balıkçı Gemilerinin Cihazlarının takılma işlemleri Bakanlığın programı kapsamında 13-24 Haziran'da 5 noktada Terme, Canik, 19 Mayıs Dereköy, Alaçam Toplu ve Yakakent Balıkçı Barınaklarında ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Bakanlık programı dahilinde balıkçı gemilerine cihaz taktırmayan balıkçıların program tarihinden sonra taktıracakları cihazların temini ve balıkçı gemilerine takılması ile ilgili masraflar kendilerine ait olacaktır. Ayrıca daha sonra takılacak cihazların Bakanlıkça istenen özelliklere sahip ve BAGİS ile uyumlu olması gerekeceğinden ilerleyen dönemlerde cihaz takılı olmayan balıkçı gemileri avcılık faaliyetinde bulunamayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da 121 Balıkçı Teknesine Bagis Takılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement