Samsun'da "Aşmak İçin Hareket" Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da "Aşmak İçin Hareket" Projesi Tanıtım Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantı salonundan detay Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın açıklamaları Protokol imzalanması Samsun'da "Aşmak için Hareket" projesi tanıtım toplantısı Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva: "Engelleri sporun kardeşliğiyle yıkalım" Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi Samsun'da tanıtıldı.

16.02.2016 19:57

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantı salonundan detay

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın açıklamaları

Protokol imzalanması Samsun'da "Aşmak için Hareket" projesi tanıtım toplantısı

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva:

"Engelleri sporun kardeşliğiyle yıkalım"

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi Samsun'da tanıtıldı.

Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayva, proje sayesinde sporun birleştirici özelliği ile engelli ve engelsiz bireylerin birlikte neleri başarabildiklerini hep birlikte göreceklerini söyledi.

Herkesi spor yapmaya davet eden Ayva, şöyle konuştu:

"Engelleri sporun kardeşliğiyle yıkalım. Ülkemizin her bölgesinde 81 ilinde bu kampanyayı hayata geçiriyoruz. Bu kampanya hem engelsiz hem de engelli insanlarımızın sahipleneceği bir projedir. Bu projeye milletimizin de ihtiyacı vardır. Sabancı Vakfı'nın desteğiyle bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya ülkemizde insanlara sormuşlar, 'Engelli komşunuz olsun ister misiniz? diye, 'İnsanların yüzde 75'i istemeyiz' demiş. Yüzde 80 'aynı iş yerinde çalışmak istemeyiz' demiş. Yüzde 57'si de 'çocuğumun sınıfında engelli öğrenci istemem' demiş. Bu acı bir tablo ama bize yakışan kızmak değil, bize yakışan şu; bizim vatandaşımız niye böyle düşünüyor diye sebebini araştırmak. Biz de öyle yaptık."

Sorunun sadece toplumun engellileri istememesi olmadığına işaret eden Ayva, şöyle devam etti:

"Bu öyle bir acı tablo ki insanı canından edecek bir tablodur. Ülkemizde bazı hadiseler yaşandı. 1994 yılında bir aile Zeytinburnu'nda çocuğun yemeğine zehir karıştırarak onu öldürüyor, sonra da kendisi intihar ediyor. Yani bu algılama sadece komşunun istememesi değil, annenin çocuğuna onu yapmasına kadar götüren bir yanlış algılama var ortada. İzmir'de bir baba otistik çocuğunu silahla öldürüp yine kendisi de intihar ediyor. 'Bu algılama neden buraya geldi' diye bir araştırma yaptık. Araştırma sonucunda insanların çoğu engellilerin nasıl yemek yediğini daha bilmiyor. İnsanların yüzde 90'ı engellilerin nasıl iletişim kurduğunu bilmiyor. Yani öyle bir bilmemezlikler dünyası var. Onun için her iki kesimi bir araya getirmenin yolunu araştırdık. Onun için bu projeyi hayata geçirdik."

Samsun Valisi İbrahim Şahin de engellilerin bir insana candan bağlandığını vurgulayarak, özellikle görme engellilerin dünyalarına mutlak suretle katkı sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun'da 149 bin engelli bulunduğunu belirterek, engelli ve engelsiz vatandaşların bir araya getirilmesi noktasında katkıda bulunacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından "Aşmak İçin Hareket" projesinin protokolü imzalandı.

Samsun\'da "Aşmak İçin Hareket" Projesi Tanıtım Toplantısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da 'Aşmak İçin Hareket' Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement