Sanal Dünyaya Doğan İlk Nesli Anlatan Kitap Türkçe'ye Çevrildi - Son Dakika
Güncel

Sanal Dünyaya Doğan İlk Nesli Anlatan Kitap Türkçe'ye Çevrildi

Sanal Dünyaya Doğan İlk Nesli Anlatan Kitap Türkçe\'ye Çevrildi

İSTANBUL Kültür Üniversitesi Yayınevi, dijital çağın ve sanal dünyanın yarattığı olanak ve riskleri mercek altına alan John Palfrey ile UrsGasser'ın "Doğuştan Dijital" adlı kitabını Türkçe'ye kazandırdı.

12.05.2017 15:54

İSTANBUL Kültür Üniversitesi Yayınevi, dijital çağın ve sanal dünyanın yarattığı olanak ve riskleri mercek altına alan John Palfrey ile UrsGasser'ın "Doğuştan Dijital" adlı kitabını Türkçe'ye kazandırdı.

Nagihan Aydın'ın çevirdiği kitap, bugün ve yarınımızın dinamiklerini değiştiren dijital çağın gençlerini mercek altına alırken, dijital kültürün ekonomiden siyasete, toplumsal hayattan hukuka, sanattan benlik algımıza ve özel hayatlarımıza kadar pek çok alanda ne kadar dönüştürücü olabildiğini de gözler önüne seriyor. İlk kez 22-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 22. İzmir TÜYAP kitap Fuarı'nda okurlarla buluşan kitap, Mayıs ayından itibaren de raflardakiyerini aldı.

DİJİTAL DÜNYAYA DOĞANLAR

Araştırma - inceleme türündeki kitapta, Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörleri John Palfreyile UrsGasser, dijital dünyada doğan ve büyüyen ilk kuşağı inceliyor. Palfrey ve Gasser, sanal kimlikler ve avatarlardan yenilikçiliğe, gizlilik ve güvenlikten siber zorbalığa, telif haklarından siyasal eylemciliğe, üreticilikten sanatsal yaratıcılığa kadar dijital çağın, toplumların önüne çıkardığı umut vaat eden yolları ve sınırları masaya yatırıyorlar.

DİJİTAL DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN NELER YAPILABİLİR

Amerika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya değin dünyanın farklı yerlerinde dijital kültürün içinde büyüyen Dijital Yerlilerle görüşmeler yaparak hazırladıkları bu kitapta yazarlar Palfrey ve Gesser, dijital kuşağın bakış açısının yanı sıra onları ayrı coğrafya ve kültürlere rağmen benzeştiren özellikleri de gözler önüne seriyorlar. Ayrıca dijital kültüre sonradan uyum sağlayan eski kuşaklarla (Dijital Göçmenler) aralarındaki farklara da değiniyorlar.

Doğuştan Dijital, sanal dünyaya doğan genç kuşağı anlamaya ve onların yarattığı gelecekte yolumuzu nasıl bulabileceğimize dair aydınlatıcı bir rehber niteliğinde.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanal Dünyaya Doğan İlk Nesli Anlatan Kitap Türkçe'ye Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement