Sanata ve Kitaba Dost Belediye - Son Dakika
Güncel

Sanata ve Kitaba Dost Belediye

Sanata ve Kitaba Dost Belediye

Yazar ve Şair Bestami Yazgan, "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" üzerine, okurlarıyla interaktif söyleşi gerçekleştirdi.

03.04.2012 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydos Okuma Kulübü etkinlikleri kapsamında Yazar ve Şair Bestami Yazgan, "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" üzerine, okurlarıyla interaktif söyleşi gerçekleştirdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aydos Okuma Kulübü Okur-Yazar Buluşmaları'nın bu ayki konuğu şair Bestami Yazgan oldu.

6'sı şiir kitabı olmak üzere toplam 24 basılmış eseri bulunan ve 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'çocuk edebiyatı' dalında yılın yazarı seçilen Yazgan, geçmişten günümüze çocuk ve gençlik edebiyatımızı ele aldı.

Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılan programa Sultanbeylili çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Programda Yazgan, "insanoğlu yaratıldığı günden bu yana ölümsüzlük arayışı içerisine girdi, maalesef buna çözüm olacak herhangi bir ilaç yapamadı, ölümsüz kalmak sadece kitaplara özgüdür. Bir kitap yazarsınız sizden sonraki kuşaklara da ulaşır, işte ölümsüzlük budur" şeklinde konuşarak okumanın önemine vurgu yaptı.

OKUYAN İNSAN ÇİÇEK AÇAN AĞAÇ GİBİDİR…

Yazgan, geleceğin şairlerine tecrübelerini aktarırken, okuyan insanla okumayan insan arasındaki farka dikkat çekerek, "çiçek açan ağaçla açmayan ağaç arasındaki fark, okuyan insanla okumayan insan arasındaki fark gibidir. Sizler de daha çok kitap okuyarak tıpkı çiçek açan ağaçlar gibi farklılık oluşturun" diyerek, öğrenmenin, okumanın ayrıcalık olduğunu söyledi.

Belediyelerin görevlerinden birinin de gönül evini donatmak, süslemek ve gençlere okumayı teşvik etmek olduğunu söyleyen Yazgan, Sultanbeyli Belediyesinin sanata, kitaba ve sanatçıya dost olduğunu belirterek Sultanbeyli'de yaşayan öğrencilerin bu anlamda şanslı olduklarını ifade etti.

Program sonunda konuşma yapan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, okumanın önemine değinerek "Ülkemizin değerli yazar ve şairlerini sizlerle buluşturmak için okuma programları, söyleşiler düzenliyoruz. Bu kapsamda Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'ni düzenledik ve yerli-yabancı birbirinden değerli 29 şairi sizlerle buluşturduk. Umuyorum, bu programlarımızdan gençlerimiz önemli ölçüde faydalanıyordur" dedi.

Program sonunda tüm katılımcılara, Yazar ve Şair Bestami Yazgan'ın kitabı hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanata ve Kitaba Dost Belediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement