Sanatçı Kerem Yılmazer Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Kerem Yılmazer Anıldı

Sanatçı Kerem Yılmazer Anıldı

Yılmazer'in eşi Göksel Kortay: "Sanılır ki yıllar geçince özlem azalacak, bu acı, bu ızdırap azalacak.

20.11.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 20 Kasım 2003'te Levent'teki HSBC Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Kerem Yılmazer, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Yılmazer için Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde dualar okundu, helva dağıtıldı.

Törende konuşan Yılmazer'in eşi Göksel Kortay, geçen 11 yıla rağmen acısının devam ettiğini söyledi. Kortay, "Hala içim yangın yeri. Sanılır ki yıllar geçince özlem azalacak, bu acı, bu ızdırap azalacak. Ama öyle olmuyor. Daha da genişliyor, büyüyor, devleşiyor korkunç karanlık. Ama yapacak bir şey yok. Dayanıp, yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Göksel Kortay, eşinin mezarına karanfiller bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da Yılmazer'in, kişiliği, insanlığı, kadife sesiyle İstanbul beyefendilerinden biri olduğunu anlattı.

Şehir Tiyatroları'nın iki gün önce yüzüncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Yazıcıoğlu, "Ne acı tesadüf ki, iki gün önce kutlama yaparken bugün onu anmak zorunda kalıyoruz. Zorunda kalmak aslında itici bir kelime ama keşke onu Allah'ın emriyle teslim etseydik. Bir derdi olsaydı, çaresiz kalsaydık, kurtaramasaydık, 'elimizden kayıp gitti' derdik. Oysa ne yazık ki çok tatsız, gereksiz, insanın insana kıydığı bir dünyada, terör belasına kurban ettik. Hiç günahsız, suçsuz, sivil bir savaşın ne yazık ki kurbanı oldu, sevgili Keremimiz" diye konuştu.

Erhan Yazıcıoğlu, Yılmazer'in yaşamını kaybetmesine kötü bir tesadüfün yol açtığını hatırlatarak, "Teröre, onu aramızdan alanlara, sebep olanlara, bu tatsız savaş politikasına lanet ediyorum. Umarım artık böyle tatsız savaşların yitirdiği insanlardan olmaz hiçbir sanatçı. Yalnız sanatçılar değil, hiçbir masum ve suçsuz insan, bu politikaların kurbanı olmasın. Savaş, savaş alanında yapılsın. Politika, politika alanlarında yapılsın. Politikayı siyaset anlamında söylüyorum. Yol anlamında değil" ifadelerini kullandı.

Törene, sanatçının ailesi ve sevenlerinin yanı sıra, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu ile tiyatro sanatçıları katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Kerem Yılmazer Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement