Sanayi Sitesi Esnafının Derdi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Sanayi Sitesi Esnafının Derdi Sona Erdi

Sanayi Sitesi Esnafının Derdi Sona Erdi

Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir işbirliğinde Aliağa Sanayi sitesinin altyapı sorunları kökten çözüme kavuşturuldu.

21.03.2012 16:38

Aliağa'da yaklaşık 550 esnafın faaliyet gösterdiği Sanayi Sitesinin yol ve altyapı sorunları 1 yıldır süren çalışmalarla ortadan kaldırıldı. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan çalışmalar 85 bin m2 yol, 6 km yağmur suyu hattı ve trapez kanal çalışması yapıldı. Sanayi sitesinde süren çalışmalar, hava koşullarının uygun olması halinde 1 ayda tamamlanacak.

BELEDİYE ESNAFA KULAK VERDİ, SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin yazın toz, kışın da çamurla olan mücadelesi, Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir'in altyapı ve yol çalışmalarıyla tarihe karıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan çalışmalarda önce yağmur suyu altyapı sistemleri yapıldı. Tefsiye çalışmalarının ardından Eylül ayında yolların yapımına başlandı. Çalışmalarda sona gelen ekipler ana caddelere 40 bin m2 asfalt döktü. Ara sokaklardaki 33 bin m2lik yol da Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından beton yapıldı. Çalışmalarda sona yaklaşılırken, kalan 12-13 bin m2'lik yolun yapımı 1 ayda tamamlanacak.

SANAYİ SİTESİNDE 85 BİN M2 YOL YENİLENDİ

Altyapı ve yol çalışmaları Aliağa Sanayi Sitesi esnafını memnun etti. Toz ve çamur nedeniyle yıllardır büyük çile çektiklerini ifade eden esnaf, çalışmalar nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür etti.

BAŞKAN OĞUZ "SÖZ VERDİK VE SORUNU ÇÖZDÜK"

Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin 11 yıllık sorununun çözümünde Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi ekiplerinin gece-gündüz özverili bir şekilde çalıştığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Yağmur suyu hattı döşenmesi ile başlayan çalışmalar, trapez kanal, asfaltlama ve betonlama çalışmaları ile devam etti. Şuan birkaç sokağın beton yol yapım çalışması kaldı. Onlar da en hızlı şekilde yapılmaya devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu sorunun çözümünde çok büyük katkıları oldu. Başta Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere gece-gündüz demeden özverili şekilde çalışarak Aliağa Küçük Sanayi Sitesi esnafının sorunlarına çözüm kavuşturan tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayi Sitesi Esnafının Derdi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement