Sandıklı'da Yapılan Cami Alemi Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Yapılan Cami Alemi Türkiye'de Bir İlk

Sandıklı\'da Yapılan Cami Alemi Türkiye\'de Bir İlk

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde cami alemi yaparak bakırcılık mesleğini sürdüren Ahmet ve Mehmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek ilçesinde bulunan Rasim Paşa Camii için yaptıkları bakır işlemeli hilal, Türkiye’de ve Dünya’da en büyük bakır işlemeli hilal olma özelliği taşıyor.

25.01.2014 11:03

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde cami alemi yaparak bakırcılık mesleğini sürdüren Ahmet ve Mehmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek ilçesinde bulunan Rasim Paşa Camii için yaptıkları bakır işlemeli hilal, Türkiye'de ve Dünya'da en büyük bakır işlemeli hilal olma özelliği taşıyor.

Sandıklılı ustaların ellerinde şekillenen el emeği bakır hilal hakkında bilgiler veren Ahmet Üstün, hilalin 4 ustanın elinde 40 günlük çalışma sonucunda yapıldığını belirtti. Üstün, "Alemi, Sakarya'nın Hendek İlçesinde inşaatı devam eden Rasim Paşa Camii'ne sipariş karşılığı yaptık. 70 kilo ağırlığındaki bakır hilalin boyu 5 metre 10 santim, çapı ise 3 metreden oluşuyor. Bakır hilalin maliyeti ise 18 bin 500 lirayı buldu. İç kısmı çelik olan hilalin dış kısmı tamamen bakır kaplaması ile yapılmıştır" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Yapılan Cami Alemi Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement