Şanlıurfa - Bdp'Den Saldırı Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şanlıurfa - Bdp'Den Saldırı Protestosu

Şanlıurfa - Bdp\'Den Saldırı Protestosu
13.04.2010 17:40

Şanlıurfa'da, Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Samsun'da Saldırıya Uğraması, Bdp Üyelerinin Düzenlediği Basın Açıklaması ile Protesto Edildi. Aralarında PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kardeşi Mehmet Öcalan'ın da Bulunduğu 300 Kişinin Katıldığı Protesto Eyleminde Konuşan Bdp İl Başkan Yardımcısı Behçet Öcalan, "ahmet Türk'ün Sıradan Herhangi Bir Kişi Değildir. Bu Saldırı Sadece Ahmet Türk'e Değil, Tüm Kart Halkına Yapılmıştır" Dedi.

ŞANLIURFA'da, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Samsun'da saldırıya uğraması, BDP üyelerinin düzenlediği basın açıklaması ile protesto edildi. Aralarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu 300 kişinin katıldığı protesto eyleminde konuşan BDP İl Başkan Yardımcısı Behçet Öcalan, "Ahmet Türk'ün sıradan herhangi bir kişi değildir. Bu saldırı sadece Ahmet Türk'e değil, tüm Kart halkına yapılmıştır" dedi.

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto etmek için Şanlıurfa BDP İl Binası önünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri; sarı, kırımızı, yeşil renklerde dövizler açıp slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne geldi. 'Açılımdan yumruk çıktı', 'AKP şaşırma bizi dağa taşırma', 'Faşizan zihniyet, özgürlük içinde boğulacak', 'Ahmet Türk'e yaklaşım tüm demokratik güçleri yaklaşımdır' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, sık sık 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Ahmet Türk'e uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

Kalabalık adına gazetecilere basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkan Yardımcısı Behçet Öcalan, DTP'nin kapatılması, Türk ve Tuğluk'un siyaset dışına itilmesi ve belediye başkanlarının tutuklanmasıyla başlayan sürecin, Türk'e yönelik saldırıyla devam ettirildiğini ifade ederek, "Saldırıyı gerçekleştiren kişi açık ve net bir şekilde güvenlik kuşağı içinde, gazetecilere yakın bir yerde görülmektedir. Ahmet Türk'ü direk hedef alan bu saldırıyı Kürt halkına yapılmış şoven bir saldırı olarak görüyoruz. Saldırganların arkasındaki güçlerin derhal ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Bilinmelidir ki; Ahmet Türk, sıradan bir kişi değildir. Yaşamı boyunca ülkemizde barışın ve kardeşliğin savunucusu olmuş değerli bir Kürt siyasetçisidir" dedi.

Türk'e yapılan saldırının Kürt'lerin temel değerlerine ve onuruna yapıldığını kaydeden Behçet Öcalan,

"Olayın ardından bazı polis amirlerinin görevden alınmış olması, saldırının arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için yeterli değildir. Bu olayın derinlikli soruşturulması ve sorumluların açığa çıkarılması AK Parti Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı'nın görevidir. Bu ülkede kardeş kavgası yaratmak isteyen kirli siyasetçilerin önünde durarak barışı ve kardeşliği sağlama mücadelemizi her zamankinden daha fazla yükselteceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz. Bu anlamda Ahmet Türk'e yapılan ırkçı ve faşist saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklamanın ardından, 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Bdp'Den Saldırı Protestosu - Son Dakika


Advertisement