Şanlıurfa - Çukurda Can Pazarı Terliğini Çıkarmak İsterken Düştüğü Çukurda Sıkışan Kız Çocuğu İçin Seferber Olundu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Çukurda Can Pazarı Terliğini Çıkarmak İsterken Düştüğü Çukurda Sıkışan Kız Çocuğu İçin Seferber Olundu

Şanlıurfa - Çukurda Can Pazarı
Terliğini Çıkarmak İsterken Düştüğü Çukurda Sıkışan Kız Çocuğu İçin Seferber Olundu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Oyun Oynadıktan Sonra Evine Dönen 11 Yaşındaki Gülistan Saç, Tedaş'ın Elektrik Direği İçin Kazdığı Çukura Terliğini Düşürdü. Terliğini Almak İstediği Çukura Bu Kez Kendi Düşen ve Sıkışan Küçük Kız, Korku İçerisinde Kurtarılmayı Bekledi. Büyük Korku Yaşayan ve Vatandaşların Güçlükle Teselli Ettiği Küçük Gülistan, Bir Saatlik Çalışma ile Kurtarıldı.

28.09.2010 12:40

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, oyun oynadıktan sonra evine dönen 11 yaşındaki Gülistan Saç, TEDAŞ'ın elektrik direği için kazdığı çukura terliğini düşürdü. Terliğini almak istediği çukura bu kez kendi düşen ve sıkışan küçük kız, korku içerisinde kurtarılmayı bekledi. Büyük korku yaşayan ve vatandaşların güçlükle teselli ettiği küçük Gülistan, bir saatlik çalışma ile kurtarıldı.

Şirinkuyu Mahallesi'nde, tarım işçisi olan ailesinin Saç ailesinin en büyük çocuğu olan 11 yaşındaki Gülistan, dün akşam saatlerinde sokakta arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı. Havanın kararması üzerine eve dönen Gülistan Saç, yolda yürürken terliğini bir süre önce elektrik direği yerleştirmek için TEDAŞ tarafından açılan çukura düşürdü. Terliğini almak için çukura eğilen küçük kız, bu kez dengesini kaybederek kendisi çukura düştü. Yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 50 santim genişliğindeki çukura sıkışan küçük Gülistan bağırarak yardım istemeye başladı. Dışarı çıkamayan ve çığlıklarına koşan mahalle halkı da küçük kızı çukurdan kurtarmayı başaramadı. Büyük korku yaşayan ve acı içerisinde gözyaşı döken küçük kızı, "Korkma, ağlama, seni birazdan kurtaracağız" diyen vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Çağrı üzerine Şirinkuyu Mahallesi'ne giden itfaiye ekipleri, çukurun etrafındaki betonu kırarak küçük kızı dışarı çıkarmaya çalıştı. Ancak, uzun uğraşlara rağmen itfaiye ekiplerinin çalışması da sonuç vermeyince, bu kez belediyenin iş makinesi devreye girdi. Çukurun etrafındaki toprak zemin açılarak, etrafı boşaltılan çukurun betonu titizlikle kırıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından küçük Gülistan, sıkıştığı çukurdan dışarı çıkarıldı. Korktuğu gözlenen Gülistan Saç, hazır bekletilen ambulans ile götürüldüğü Siverek Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmeye başlandı. Dizinde ezilme olduğu belirlenen ve tedavisinin ardından müşahede altına alınan Gülistan Saç, "Terliğim düşünce almak için eğildiğim çukura düşerek sıkıştım. Dışarı çıkmak isteyip başarılı olamayınca da bağırarak yardım istedim. Beni dışarı çıkaramadıkları her saniye büyük korku yaşadım" dedi.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------------------

- Çukura düşen kız çocuğu

- Kız çocuğunu kurtarma çalışmaları

- Çukur etrafında toplanan kalabalık

- Küçük kıza korkmaması için çağrı yapılması

- İş makinesi ve itfaiye ekiplerinin çalışması

- Küçük kızın çukurdan çıkarılması

- Küçük kızın hastanede tedavi edilmesi

- Gülistan'ın konuşması

- Genel ve detay görüntüler

(Haber -Kamera: Mehmet SEZGİN -SİVEREK -ŞANLIURFA -DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Çukurda Can Pazarı Terliğini Çıkarmak İsterken Düştüğü Çukurda Sıkışan Kız Çocuğu İçin Seferber Olundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement