Şanlıurfa'da 'iyiliğin Kalbine Yürüyüş' - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'iyiliğin Kalbine Yürüyüş'

Şanlıurfa\'da \'iyiliğin Kalbine Yürüyüş\'

Şanlıurfa'da, bu yıl 5'incsi düzenlenen 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları', bin kişinin katıldığı 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş' etkinliği ile başladı.

30.09.2011 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, bu yıl 5'incsi düzenlenen 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları', bin kişinin katıldığı 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş' etkinliği ile başladı. Yürüyüş boyunca renkli görüntüler ortaya çıkarken, yöresel giysili yabancı konuklar büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek olan 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları', bugün çeşitli etkinliklerle başladı. Kent, çeşitli ülkelerden ve yurdun değişik kentlerinden gelen ekipleri ağırladı.

'İyiliğin Kalbine Yürüyüş'le başlayan programa Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Milletvekili Emin Önen çeşitli vakıf, dernek ve yardım kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler tarafından belediye önünden Balıklıgöl Yerleşkesi'ne kadar gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Yürüyüş kortejinde Antakya Belediyesi'de çalışan ve 33 kişiden oluşan Mehteran takımı, önce 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar' türküsünü çalarak konukları coşturdu. Renkli görüntülere sahne olan kortejde önde dev Türk bayrağı taşıyan öğrenciler, arkasında mehteran takımı, protokol ve vatandaşlar yürüdü.

KORTEJDE ARIZA ENGELİ

Öğrenci ve yöresel kıyafetli davetlilerin katıldığı yürüyüş güzergahında, Telekom tarafından yol üzerinde arıza çalışması yapması nedeniyle kortejin geçişi engellendi. Çalışmanın yapıldığını gören yetkililer, görevlileri uyarak, arızanın hemen giderilmesi için talimat verdi. Yerli ve yabancı turistlerin alkışlarla destek verdiği yürüyüşte davetliler, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Balıklıgöl girişinde sona eren yürüyüşün ardından protokol heyeti ve vatandaşlar açılış töreni için amfi tiyatroya geçti. Burada Dünya Kuran okuma birincisi olan Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Kuran-ı Kerim okudu. Ardından burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hazreti İbrahim Peygamber'in sofrasının bereketinden söz ederek hangi din, dil, ırk ve mezhepten olursa olsun Şanlıurfa'yı sadece iyilik hareketlerinin buluşma noktası olarak görmek istediklerini ifade etti. Daha sonra protokol heyeti gökyüzüne barışın sembolü olan beyaz güvercin uçurdu. Program sırasında havanın bozması nedeniyle diğer etkinlikler iptal edildi.

AL, ÖP(SS) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'iyiliğin Kalbine Yürüyüş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement