Şanlıurfa'da Kadın Doktor Hasta Yakını Tarafından Darp Edildi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kadın Doktor Hasta Yakını Tarafından Darp Edildi

Şanlıurfa\'da Kadın Doktor Hasta Yakını Tarafından Darp Edildi

ŞANLIURFA'da, 28 yaşındaki doktor Pınar Sancak, bir hasta yakını tarafından hastasıyla ilgilenmediği gerekçesiyle önce sözlü hakarete uğradı, ardından sırtından yumruklanarak darp edildi.

29.09.2010 17:48

ŞANLIURFA'da, 28 yaşındaki doktor Pınar Sancak, bir hasta yakını tarafından hastasıyla ilgilenmediği gerekçesiyle önce sözlü hakarete uğradı, ardından sırtından yumruklanarak darp edildi. Aldığı yumruk darbesiyle yere yığılan genç doktor, yere çarpmanın etkisiyle kısa süreli baygınlık geçirdi.

Olay; 5 gün önce Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, hastanede görevli uzman doktor Pınar Sancak, doğum servisinde yatan 30 yaşındaki Fatma C.'yle ilgilenmediği gerekçesiyle hasta yakını olan Mehmet C.'yle tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları doktor Sancak'a önce sözlü hakarette bulundu. Hastayla en kısa sürede ilgileneceğini belirten Sancak, daha sonra doğum servisine geçmek isterken, henüz isimleri tespit edilemeyen 2 hasta yakını tarafından sırtına yumruk vurularak darp edildi. Aldığı yumruk darbesiyle biranda dengesini yitiren kadın doktor yere yığılarak kısa süreli baygınlık geçirdi. Yaşanan kavga üzerine hastane polisi takviye ekibi isteyerek, doktoru darp eden hasta yakınlarını gözaltına almak istendi. Bu sırada kargaşadan yararlanan bir saldırgan hastanede izini kaybettirdi. Hasta yakınları tarafından darp edilen doktor Sancak, ise mesai arkadaşları tarafından ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan doktor kendisini darp edenler hakkında şikayetçi olduğunu belirtirken, polis darp olayına karışan Mehmet C.'yi evinde yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan Mehmet C., sevk edildiği mahkemede görevli memura hakaret ve yaralama şuçlamalarından ötürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOKTORUN GÖZYAŞLARI DİNMİYOR

Meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kalan doktor Pınar Sancak'ın gözyaşları dinmiyor. Beyin Cerrahi Servisinde yatan Sancak'ı çok sayıda mesai arkadaşı ile Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ile Sivil toplum Kuruluş temsilcileri ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaşadığı olayın gözyaşları içerisinde anlatan Sancak, şöyle konuştu."Hiç hak etmediğim bir şekilde, hak etmediğim bir yerde, hak etmediğim davranış ile karşılaştım. Hastanın ameliyatını ben yapmadım, hiçbir şeyi ile uğraşmadım, o servisteki doktor ben değilim. Hastasıyla ilgileneceğimi söylediğim halde ve 'daha acil bir hasta ile ilgilenip sizin hastanızla beş dakika sonra ilgileneceğim' dedim. Daha acil hastayla ilgilenmek için arkamı döndüm. Arkamı döner dönmez bana saldırmaları bir oldu. Beni yere iterek darp etmeye başladılar. Çok anlamsız bir şekilde saldırmaya başladı. Aramızda öyle büyük bir tartışma olmadı, kendilerine bir şey söylemedim ve beni tartaklamaya başladırlar"diye konuştu.

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde 3 gün yatan doktor Sancak, 15 günlük rapor alarak evinde dinlendiği öğrenildi.

Ali LEYLAK- Ömer PINAR- ŞANLIURFA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kadın Doktor Hasta Yakını Tarafından Darp Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement