Şanlıurfa Valisi Tuna: Halk Egemenliğini Tanklara Çiğnettirmedi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valisi Tuna: Halk Egemenliğini Tanklara Çiğnettirmedi

Şanlıurfa Valisi Tuna: Halk Egemenliğini Tanklara Çiğnettirmedi

ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna, askeri darbe girişimine izin vermeyen halkın egemenliğini tanka çiğnettirmediğini söyledi.

01.08.2016 12:25

ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna, askeri darbe girişimine izin vermeyen halkın egemenliğini tanka çiğnettirmediğini söyledi.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde 9 gün sürecek toplulaştırma eğitim seminerine; Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, DSİ Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Toplulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu ile mühendisler katıldı. Seminerinin açılışında konuşan Vali Tuna, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine dikkat çekerek halkın, egemenliğini tanklara çiğnettirmediğini ifade etti. Türkiye'nin tarihi günler yaşadığını ve ikinci kurtuluş mücadelesinin verildiğini anlatan Vali Tuna şöyle dedi:

"Yüreklere korkunun değil aydınlık yarınlara dair ümidin ekildiği, asıl fethin gönülleri fethetmek olduğuna inanılan bir yönetim geleneğinin hayat bulduğu bu son yıllarda GAP ile başlayan atılımlar tarih boyunca peygamberlerin memleketi olmuş bu kutlu beldemizi geleceğe huzurla taşımaktadır. Ülke olarak tarihi günler yaşıyoruz. Modern dünyanın gözü önünde millet iradesine darbe vurmaya kalkan hainlere karşı direnişimizle toplum olarak yeniden diriliyor hemen her sektörde arınarak güvenli bir geleceğin kapısını hep birlikte açıyoruz. İkinci milli mücadelesini 15 Temmuz'da veren aziz milletimiz ecdadına yaraşır bir şekilde bu kanlı saldırıyı iman gücü ve istiklal aşkıyla mağlup etmiş, egemenliğini tanklara çiğnetmemiştir. Her türlü insan, hak ve özgürlüğünü hiçe sayarak, her türlü insani ve vicdanı değerden yoksun bu kalkışma kahraman milletimizin çelik iradesi önünde hezimete uğramıştır. Bu hayasızca akım karşısında gövdesini siper eden milletimiz şükürler olsun ki İstiklal Marşımızda ifadesi olduğu gibi 'Belki yarın, belki yarından da yakın' denilebilecek bir sürede hakkın var ettiği zafere nail olmuştur."

Toplulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu ise çalışmalarının 2023 yılına kadar biteceğini kaydetti.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valisi Tuna: Halk Egemenliğini Tanklara Çiğnettirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement