SAP, KOBİ'lerin Dönüşümüne Destek Veriyor - Son Dakika
Güncel

SAP, KOBİ'lerin Dönüşümüne Destek Veriyor

SAP, KOBİ\'lerin Dönüşümüne Destek Veriyor

KOBİ'lerin rekabette nasıl fark yaratacağı SAP EMEA KOBİ Zirvesi'nde paylaşıldı

20.09.2013 16:49

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, önde gelen çözüm ve servisleri aracılığıyla küçük ve orta ölçekteki müşterilerinin inovasyon ve verimliliklerini artırmaya yardımcı olmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. SAP, KOBİ stratejilerini ve yenilikçi çözümlerini EMEA bölgesinden medya ve analistlerle paylaştığı SAP EMEA KOBİ Zirvesi'ni bu yıl İstanbul'da gerçekleştirdi.

KOBİ stratejilerinin, iş ortaklarıyla beraber KOBİ'lerin ve bireylerin gelişimine katkı sağlamak için yaptığı çalışmaların paylaşıldığı SAP EMEA KOBİ Zirvesi, 19 Eylül Perşembe günü Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden ve Türkiye'den 40'a yakın gazeteci ve analist katılımıyla gerçekleştirildi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin tarafından açılan zirvede KOBİ'lerin değişen piyasa koşullarına karşı hızlı uyum yetenekleri, esnek üretim yapıları, bölgesel kalkınmadaki rolleri, işsizliğin azaltılması ve yeni iş alanlarının yaratılmasındaki katkıları gibi bir dizi olumlu özellikleri nedeniyle ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir işleve sahip olduklarını ifade edilirken, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "Küresel olarak bakıldığında toplam işletmelerin çok büyük bir kısmı KOBİ ve bugün toplam istihdamın yarısından fazlasını KOBİ'lerde çalışanlar oluşturuyor. Öte yandan, yatırımların yaklaşık üçte birini gerçekleştiren KOBİ'ler, katma değer ve ihracat içinde önemli paya sahiptir." dedi.

SAP'den genç girişimcilere online eğitim: Academy Cube

Açılış konuşmasında girişimcilere verdikleri destekten bahseden SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin dün İspanya ve Portekiz'de anons edilen Acedemy Cube projesini anlattı ve '' Academy Cube, IT sektöründe gençler arasında bilim ve teknoloji alanında bilgi ve becerileri artırmayı işsizlikle savaşmayı amaçlıyor. Öğrencilere online eğitim alabilecekleri bir e-öğrenim platformu sunduğumuz bu proje amacıyla gençler aldıkları sertifika ile Academy Cube ortaklarında iş sahibi olabilecekler. Hedefimiz Avrupa çapında 10 bin öğrencinin sertifika alması.'' dedi.

Toplantının ilk oturumu olarak Dr. Fatoş Karahasan yönetiminde ve SAP EMEA Ekosistem ve Kanallardan Sorumlu Başkan Vekili Luis Murguia, Codeacademy CEO'su Linda Luikas, SOGLA CEO'su Timur Tiryaki ve Junior Achievement- Young Enterprise Europe CEO'su Caroline Jenner'in katılımı ile gerçekleşen panelde girişimcilik, kamu ve özel sektörün girişimciliğe olan desteği ve KOBİ'lerin dünya ekonomisine ve işşizlik sorununa katkısı konularında fikir ve bilgi alışverişleri yapıldı. Türkiye'den ve EMEA bölgesinden ( Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika) ülkelerinin yanı sıra Türkiye'den 40'a yakın gazeteci ve analistin de katılım gösterdiği zirvede, mobilite, bulut bilişim alanlarındaki son gelişmelere dair teknoloji sunumları gerçekleştirildi. KOBİ'lerin gelişmesi ve ekonomik alanda büyümeleri için örnek oluşturacak başarı hikayeleri ve mobilite, bulut bilişim alanlarındaki son gelişmelere dair teknoloji sunumları gerçekleştirildi.

KOBİ'lerin güçlenmesi için doğru teknoloji

KOBİ'lerin büyüyen bölge ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen SAP EMEA Ekosistem ve Kanallardan Sorumlu Başkan Vekili Luis Murguia; KOBİ'lerin yenilikleri her zamankinden daha hızlı benimsediğini, pazarda büyük oyuncularla rekabet ettiklerini ve onları güçlendirmenin ancak doğru zamanda doğru teknolojiyle olacağını belirtti.

KOBİ'ler teknolojiye yatırım yapmalı

SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin, artan küreselleşme, ağır rekabet, yeni pazarlarda yepyeni yetkilerle donatılmış müşteriler ve hızlı değişen teknolojiler göz önünde bulundurulduğunda, KOBİ'lerin büyük ve çokuluslu şirketlerle mücadele etmek zorunda olduklarını ifade ederek bu hızlı değişen ortamda SAP'nin iş ortakları ile birlikte KOBİ'lerin işlerini anladıklarını, güvenilir bir danışman olarak gerçek iş problemleri ile başa çıkabilmeleri için onlarla birlikte hareket ettiklerini ve KOBİ'lerin işlerini daha iyi yürütebilmeleri için sundukları yenilikçi çözümler ile destek olduklarını aktardı.

Katılımcıların büyük bir ilgi gösterdiği zirvede, Türkiye dahil 23 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen KOBİ araştırmasının sonuçları paylaşıldı. EMEA bölgesinde yer alan ülkeler arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre:

o KOBİ'lerin yüzde 66,5'i yakın zamanda transformasyon gerçekleştirmiş, gerçekleştiriyor ya da yakın zamanda gerçekleştirecek

o Hali hazırda KOBİ'lerin yüzde 48'i iş yönetimi yazılımı kullanıyor. 3 yıl içinde iş yönetimi yazılımı kullanan şirket oranının yüzde 57.2'ye çıkacağı öngörülüyor

o Hali hazırda EMEA bölgesindeki KOBİ'lerin iş yönetimi yazılımı kullanma oranı yüzde 48 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 30

o Yükselen teknolojiler arasında yer alan Bulut Bilişim'e yatırım yapan KOBİ'lerin oranı bugün yüzde 35.2. KOBİ'ler 3 yıl içerisinde Bulut Bilişimin yükselişini ön görüyor ve yüzde 47.5'i 3 yıl içinde Bulut Bilişim alanında yatırım yapacağını belirtiyor

o Sosyal medya, 3 yıl içerisinde yüzde 52 paya sahip olarak Türk KOBİ'leri arasında yatırımın en büyük odak noktası olacak

Türkiye'deki KOBİ'lerin Bulut Bilişim'e yaptığı yatırım Avrupa'dan daha büyük olacak

İş yönetimi yazılımları KOBİ'lerin yatırım yaptığı en önemli alan olarak görülüyor. Araştırmaya göre hali hazırda EMEA bölgesindeki KOBİ'lerin iş yönetimi yazılımı kullanma oranı yüzde 48 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 30 olarak hesaplanıyor. EMEA bölgesinde 3 yıl içinde iş yönetimi yazılımı kullanan şirket oranının yüzde 57.2'ye çıkacağı öngörülüyor. Türkiye'nin ise 3 yıl içinde yüzde 73 büyüme kaydederek EMEA bölgesine yaklaşacağı ve yüzde 52 oranına ulaşacağı düşünülüyor.

Dikkat çekici bir diğer konu ise Bulut teknolojilerine yapılan yatırım. Yükselen teknolojiler arasında yer alan Bulut Bilişim'e yatırım yapan KOBİ oranı bugün EMEA bölgesinde yüzde 35.2 iken bu oran ivme kazanarak Türkiye'de yüzde 41'e ulaşıyor. KOBİ'ler 3 yıl içerisinde Bulut Bilişimin yükselişini öngörüyor ve EMEA bölgesinde yüzde 47.5'in, Türkiye'de ise yüzde 51'in 3 yıl içinde Bulut Bilişim alanında yatırım yapacağını belirtiyor.

Büyümek isteyen KOBİ'ler için doğru adres: Business One

SAP, dünyanın dört bir yanındaki KOBİ'lerin sağ kolu olmayı başaran ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümü SAP Business One ile KOBi'lere hizmet veriyor. Sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir çözüm arayışındaki KOBİ'ler için tasarlanan Business One, mali yönetim, satın alma, bankacılık, müşteri ilişkileri (CRM) ve depo yönetimi de dahil şirketin tüm operasyonlarını otomatik, etkili ve verimli hale getiriyor.

Firmalara sağladığı düşük maliyet avantajıyla işletmenin tüm fonksiyonlarının kısa sürede bütünleşik olarak çalışabilmesine imkan veren SAP Business ONE, ek lisans gerektirmeyen mobil özellikleriyle de KOBİ çalışan ve yöneticilerinin sipariş girişi, stok yönetimi ya da müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi birçok operasyonu online yürütmesine ve takip etmesine imkan veriyor. 55'ten fazla ülkede 24.200 müşterisi bulunan Business One, inovatif çözümleri orta ölçekli pazarlara ulaştırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SAP, KOBİ'lerin Dönüşümüne Destek Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement