Sapanca El Sanatları Festivali - Son Dakika
Güncel

Sapanca El Sanatları Festivali

Sapanca El Sanatları Festivali

Bu yıl ilki düzenlenen Sapanca El Sanatları Festivali'nde çeşitli branşlarda kurulan 118 stantta, sanat eserleri ve ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

24.07.2017 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ilki düzenlenen Sapanca El Sanatları Festivali'nde çeşitli branşlarda kurulan 118 stantta, sanat eserleri ve ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sapanca Belediye tarafından Kırkpınar Mahallesi'nde düzenlenen festivalde, çanta-cüzdan tasarımı, ebru, çini, cam sanatı, keçe sanatı, seramik, dikiş-nakış, resim, tel kırma, filografi ve iğne oyası gibi çeşitli branşlarda yapılmış el sanatları sergilendi. 17 stanttaysa yiyecek ürünlerinin satışı gerçekleştirildi.

Festivale Kocaeli'den katıldığını belirten Mustafa Tekoğul, filografi sanatıyla yaptığı eserleri hem tanıtmak, hem de satabilmek amacıyla festivalde yer aldığını söyledi.

Filografi'nin Ortadoğu'da doğan ve Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar yayılmış çivi ve telin şekillendirilmesiyle oluşan bir sanat olduğunu belirten Tekoğlu, bunun sadece sanat olmadığını, aynı zamanda bu işi yaparken terapi görmüş gibi olduklarını dile getirdi.

Yaptığı sanata kendince manevi değerler kattığını belirten Tekoğul, "Yaptığınız her şeyde bir güzellik ortaya çıkıyor. Bu festivali düzenledikleri için Sapanca Belediyesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek eksikleri gidererek devam ederler. Ayrıca bu sanatı öğrenmeme vesile olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sapanca Kaymakamlığı Sosyal Destek Merkezi Müdürü Selma Kaya, kursları tanıtmak ve burada üretilen eserleri sergilemek amacıyla festivale katıldıklarını anlattı.

İlk defa bir festivalde yer aldıklarını belirten Kaya, "Ahşap boyama, sepet, çini gibi ürünlerimizin yanında yine kendi mutfağımızda üretilen yiyeceklerimiz de mevcut. Bizim için çok faydalı oldu. İnşallah seneye daha geniş bir ürün yelpazesi ile katılacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sapanca El Sanatları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement