Sapık Öğretmen Cinsel İstismar Suçundan Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Sapık Öğretmen Cinsel İstismar Suçundan Yargılanıyor

Amerika'da Lisa Weitzman isimli ortaokul öğretmeninin, engelli çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulamakla suçlandığı dava görülmeye başlandı.

11.04.2016 14:23  Güncelleme: 15:49

Amerika'nın New York şehrinde Long Beach Ortaokulu'nda özel eğitim öğretmeni Lisa Weitzman'ın 2011 ile 2014 yılları arasında dördü erkek, biri kız beş öğrenciye aralarında cinsel istismar ve şiddet ithamlarının da bulunduğu çeşitli suçlamalardan yargılanmasına başlandı.

TÜM SINIFIN ÖNÜNDE MASTÜRBASYON YAPMAYA ZORLADI

Mahkeme kayıtlarında geçen bir iddiaya göre öğretmen Lisa Weitzman, bir öğrencisini bütün sınıfın önünde mastürbasyon yapmaya zorladı. Bir diğer iddia ise başka bir öğrencisine kucak dansı yaptığı yönünde oldu. Öğretmen Weitzman'ın ayrıca gürültü yapan öğrencileri susturmak için yüksek topuklu ayakkabılarıyla ayaklarına bastığı; öğrencileri el ve ayak bileklerinden bağlayarak teneffüslerde tuvalette bekleterek cezalandırdığı iddialar arasında yer aldı.

AVUKAT, İSTİSMARA UĞRAYAN HER BİR ÇOCUK İÇİN 5 MİLYON DOLAR TALEP ETTİ

Öğretmenin istismarına ve şiddetine maruz kalan toplam beş öğrencinin avukatı olan Gerald Misk, geçtiğimiz 1 Nisan günü Long Beach Ortaokulu'na dava açtı. Huffington Post'a konuşan Misk, her bir çocuk için 5 milyon dolar tazminat ve ayrıca ceza verilmesini talep etti. Misk ayrıca davanın okula karşı açıldığını, Weitzman'ı doğrudan hedef almadığını belirtti. Misk açıklamalarının devamında; "Başka kötü örneklerini gördüğüm istismar vakaları içinde bu en kötüsü çünkü bu çocuklar toplumun en zayıf ve korunmaya muhtaç olanları. Bu çocukların aileleri öğretmene ve okula itimat etti. Okul yönetimi ve öğretmen bu güveni yok etti." sözlerini dile getirdi.

ÖĞRETMEN HAKKINDAKİ ŞİKAYET DİLEKÇELERİ ÖRTBAS EDİLMİŞ

Avukat Misk, Weitzman'ın istismarına maruz kalan beş öğrencinin Down sendromlu ya da otizim hastası olduğunu belirtti. Misk ayrıca Weitzman hakkında 2014 yılına kadar olan 7 sene zarfında en az 11 öğretmen yardımcısının şikayet dilekçesi verdiğini, dilekçelerin hiçbirinin soruşturulmadığını, okul yönetimi tarafından örtbas edildiğini ileri sürdü. İstismar olaylarının 2011 ile 2014 yılları arasında gerçekleştiği, istismar kurbanı öğrencilerin şu anda 14 ile 18 yaşları arasında olduğu mahkeme tutanaklarından basına yansıdı.

ÖĞRETMENİN AVUKATI: "MÜVEKKİLİMİN SAKLAYACAK BİR ŞEYİ YOK"

2015 kasım ayında öğretmenler sendikası eski lideri, okul yönetimi başkanı Roy Lester'a bir mektup göndererek iddiaları dile getirmiş, bunun üzerine harekete geçilmişti. İddialar üzerine başlatılan soruşturma devam ederken mart ayı başında öğretmen Lisa Weitzman duyuru yaparak halka açık bir yargılama talebinde bulunmuştu. Weitzman'ın avukatı Debra Wabnik müvekkili hakkındaki iddiaları reddederek; "Müvekkilim halka açık bir yargılama sürecini tercih etti çünkü onun saklayacak hiçbir şeyi yok." açıklamasında bulunmuştu.



Sapık Öğretmen Cinsel İstismar Suçundan Yargılanıyor

Son Dakika Güncel Sapık Öğretmen Cinsel İstismar Suçundan Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement