Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türk Sanatçılarla Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türk Sanatçılarla Konser Verdi

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türk Sanatçılarla Konser Verdi

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türkiye'den gelen keman sanatçıları Hakan Şensoy ve Cihat Aşkın'ın da katılımıyla konser verdi.

11.10.2012 22:33

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türkiye'den gelen keman sanatçıları Hakan Şensoy ve Cihat Aşkın'ın da katılımıyla konser verdi.

Saraybosna Halk Tiyatrosu'nda düzenlenen konsere, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cengiz Aydın ve çok sayıda Saraybosnalı vatandaş katıldı.

Türkiye'den gelen keman sanatçıları Hakan Şensoy ile Cihat Aşkın, Saraybosna Filarmoni Orkestrası'yla birlikte yer aldıkları konserde, Çaykovski'nin "keman konçertosu" ve Bethoveen'ın 5. senfonisini çaldı. Yaklaşık 1.5 saat süren ve müzikseverlerin büyük beğenisini kazanan konserin orkestra şefliğini Hakan Şensoy yaptı.

Keman sanatçısı Cihat Aşkın, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'ya ilk defa gelmediğini belirterek, Saraybosna Filarmoni Orkestrası ve Saraybosna Müzik Akademisi'yle iş birliklerinin bulunduğunu söyledi.

Saraybosnalı sanatçı arkadaşlarını da geçen yıl 3 kez Türkiyede ağırladıklarını ifade eden Aşkın, "Aslında bu konser geçen sene başlattığımız iş birliğinin devamıdır. Burada olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Keman sanatçısı ve konserin şefliğini yapan Hakan Şensoy ise Saraybosna'ya Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Müzik Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Bülent Alaner ile beraber geldiğini ifade ederek, Saraybosna Müzik Akademisi ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arasında iş birliği anlaşması imzalandığını söyledi.

Anlaşmanın iki ülkenin konservatuvarları arasında öğrenci ve öğretmen değişimini kapsadığını dile getiren Aşkın, "Türkiye'den buraya öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gelecek, aynı zamanda buradan da Türkiye'ye gidecekler. İnanıyorum iki kardeş ülke olan Bosna-Hersek ve Türkiye arasında bu ilişkiler artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Kemal Zorlak

Yayıncı: Ömer Çetres - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna Filarmoni Orkestrası, Türk Sanatçılarla Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement