Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli'de buluştu - Son Dakika
Güncel

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli'de buluştu

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli'de buluştu Sultanbeyli Belediyesi'nin Anadolu Ozanı Aşık Nusret Sümmanioğlu anısına düzenlediği 15. Uluslararası Aşıklar Şöleni çok sayıda ozanın katılımıyla gerçekleştirildi.

23.01.2023 12:19  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli'de buluştu

İSTANBUL - Sultanbeyli Belediyesi'nin Anadolu Ozanı Aşık Nusret Sümmanioğlu anısına düzenlediği 15. Uluslararası Aşıklar Şöleni çok sayıda ozanın katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan şölene ilçe sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Aşıklar, programda atışmalar yaptı ve söyledikleri türkülerle gönüllere dokundu.

Kadim kültürümüzün izinde kültür-sanat faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, Anadolu'nun yetiştirdiği önemli ozan Aşık Nusret Sümmanioğlu anısına 15.Uluslararası Aşık Nusret Sümmanioğlu Anma Programı ve Aşıklar Şöleni programını düzenledi. İlçe sakinlerinin yoğun katılım sağladığı programın onur konuğu ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda sazın ve sözün ustaları buluştu. Aşıklar eserlerini söyledi, Sultanbeyli'de türkülerin sesi yankılandı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, aşıklık geleneğinin Türk dünyası için öneminden söz ederek, "Çok kıymet verdiğimiz, kültürümüzün aşıklık geleneğini sürdürmek için bu programları organize ediyoruz. Bu vesileyle emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, katılım sağlayan kıymetli hemşerilerimize ve aşıklarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız." dedi.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ise aşıkların her zaman toplumun tercümanı olduğunu belirterek, "Bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Aşıklarımız söyledikleri türkülerle dertlerimizi, problemlerimizi dile getiriyorlar. Bu geleneğe sahip çıkan belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli\'de buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli'de buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement