Sebest Bırakılan Filsitinli Mahkum Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Sebest Bırakılan Filsitinli Mahkum Sevindirdi

Sebest Bırakılan Filsitinli Mahkum Sevindirdi

Filistinli mahkum Kaşur, hapishaneden tahliye edilmesinin ardından geldiği Mescid i Aksa'da coşkuyla karşılandı.

27.06.2014 03:58  Güncelleme: 09:12

İkinci intifada sırasında tutuklanarak 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Filistinli mahkum Visam Kaşur, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından geldiği Mescid-i Aksa'da coşkuyla karşılandı.

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, 2000 yılında Mescid-i Aksa'ya girmesiyle başlayan ve 5 yıl süren ikinci intifada sırasında İsrail askerlerine molotofkokteyli attığı için 23 yaşındayken tutuklanan ve 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Kaşur, cezasını tamamladı.

Hapishaneden tahliye edilen Kaşur, Eski Şehir bölgesindeki evine gitmeden önce Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Kaşur, Mescid-i Aksa'nın Hıtta kapısında bekleyen yüzlerce Filistinli tarafından omuzlara alındı.

Ziyaret sonrası meşalelerin yakıldığı karşılamada, Kaşur'un evine giden bir kilometreye yakın yol boyunca şarkılar, marşlar söylendi, Filistin ve Fetih bayrakları sallandı. Kaşur, yol boyunca "Hürriyet" sloganı atarken, kalabalık da tempo tuttu.

Kaşur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan, Mescid-i Aksa'yı daha fazla önemsemesini ve içerideki tutuklulara daha fazla ilgi göstermesini istiyorum. Hapiste 12 sene geçirdim. İkinci intifada sırasında 23 yaşında hapse girdim. İsrail askerlerine molotofkokteyli ve taş atmıştım. Artık diğer insanlar gibi ben de evlenip aile kurmak istiyorum" dedi.

Tüm Filistinli mahkumların bir an evvel cezaevinden çıkmalarını arzu ettiğini dile getiren Kaşur, "Hapiste çok sıkıntılı zamanlar geçirdim. Yaşananları ancak içeridekiler bilebilir" diye konuştu.

İsrail hapishanelerinde halen 5 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sebest Bırakılan Filsitinli Mahkum Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement