Seçim Malzemesi 'Savcılar' İddianame Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Seçim Malzemesi 'Savcılar' İddianame Bekliyor

Seçim Malzemesi \'Savcılar\' İddianame Bekliyor

Seçim öncesinde partiler arasında en çok tartışılan konularından biri olan Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR'ları, bu haftadan itibaren seçim meydanlarından savcı masalarına yansıyacak.

08.06.2015 13:00

Seçim öncesinde partiler arasında en çok tartışılan konularından biri olan Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR'ları, bu haftadan itibaren seçim meydanlarından savcı masalarına yansıyacak. Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 4 cumhuriyet savcısı hakkında HSYK'nın kovuşturma izni vermesinin ardından Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıkları iddianame hazırlayacak.

1 Ocak 2014'te Hatay, 19 Ocak 2014'te de Adana'da 'mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIR'larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, özel yetkili savcılar savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, çıkarıldıkları Tarsus 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'casusluk' suçlaması ile tutuklandı.

SORUŞTURMA İZNİ ÇIKTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2'inci Dairesi, MİT'e ait TIR'larının Hatay ve Adana'da aranmasında görev alan Cumhuriyet Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı ve Özcan Şişman'ın son savunmalarının alınmasını kararlaştırarak kovuşturma izni verilmesini oy çokluğuyla kabul etti. Karar, TIR'ların durduruldukları bölgelere göre en yakın ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Tarsus, İskenderun ve Osmaniye Başsavcılıklarına gönderildi. Savcılıklar hazırladıkları iddianameleri ağır ceza mahkemelerine gönderecek. İddianamenin gönderileceği ağır ceza mahkemeleri de iddianamede yazılı suçlardan yargılama yapılıp yapılmayacağına, son kovuşturmanın yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Onay verilirse, 4 savcı da Yargıtay'da yargılanacak. HSYK ayrıca savcıların meslekten ihracı konusunda da inceleme yapacak.

SECİM MALZEMESİ OLDU

Suriye'ye giderken durdurulup aranmak istenen TIR'lar konusu, seçim arifesinde hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem iktidar hem de muhalefet partilerinin önemli bir argümanı olmuştu. Ancak TIR'ları arayan savcıların tutuklanmasına avukatları, basın toplantısı düzenleyerek yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu öne sürüp karara tepki göstermişti. Avukatlar TIR'ların seçim uğruna malzeme yapıldığını iddia ediyor. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seçim Malzemesi 'Savcılar' İddianame Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement