Sefa Sirmen Hapis Cezası Kesinleşince Cezaevine Girdi (2) - Son Dakika
Güncel

Sefa Sirmen Hapis Cezası Kesinleşince Cezaevine Girdi (2)

Sefa Sirmen Hapis Cezası Kesinleşince Cezaevine Girdi (2)

SİRMEN: KARAR SİYASİCHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen'in cezaevinde ziyaret etti.

24.06.2016 16:35

SİRMEN: KARAR SİYASİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen'in cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından cezaevinin önünde açıklamada bulunan Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen'in dogalğaz alt yapısını pahalı yaptırdığı gerekçesiyle cezaevine girdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sefa Bey kesinleşen cezası nedeniyle cezaevine girdi. Kocaeli halkına Sefa Bey selam söyleyerek 'Halkımıza hizmet ettiğim için bu ceza bana verildi. Bu siyasi bir cezadır. Ben aslanlar gibi yatarım çıkarım. Yine halkıma hizmet etmeye devam ederim' dedi. Sefa bey 110 milyon dolara deprem öncesi yaptığı doğalgaz alt yapısını pahalı yaptırdığı gerekçesiyle yargılandı. Siyasi bir kararla da kesinleştirildi. Bu davanın başında Sefa Bey ve arkadaşları 1999 yılında Rahşan affı vardı. O affı kabul etmeyip 'Hayır biz yargılanacağız. Şaibeli olarak burada kalmak istemiyoruz. Bu nedenle bizi yargılayın' dediler. O gün affı kabul etselerdi bugün bu cezayı yemezlerdi. Yargılananlardan bir tek Sefa Bey'in cezası kesinleştirildi. Hikmet Erenkaya ve diğerleriyle ilgili karar bozuldu. Yuvacık Barajı'ndan dolayı Cumhurbaşkanı dahil, AKP'nin Sefa Bey'e çamur atmasından dolayı yargılanıp ceza almasını istemi reddelince, buradan Sefa Bey'e bu olayı yaftaladılar."

Sefa Sirmen'in 110 milyon dolara yaptırdığı doğalgaz altyapısının 659 milyon dolara satılarak kar edildiğini söyleyen Sarıbay, "Sefa Bey sadece görevini yaptı. Halka hizmet etti. Halkın temiz hava soluması için doğalgaz alt yapısını Türkiye'de Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmit'e getiren kişi. 110 milyon liraya mal etti pahalı denildi. Bu kişiler 659 milyon dolara Sefa Bey'in yaptığı doğalgaz alt yapısını sattılar. 550 milyon dolar kar ile sattılar. Siyasi bir karardır. Ülkemizde çok daha ağır siyasi kararlar alınacak. 17-25 Aralık'tan sonra bunlara dokunan yandı. Bunları eleştiren yandı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sefa Sirmen Hapis Cezası Kesinleşince Cezaevine Girdi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement