Şehir Üniversitesi'nde Yazar Safiye Erol Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Şehir Üniversitesi'nde Yazar Safiye Erol Konuşuldu

Safiye Erol'un vefatının 50. yılı münasebetiyle düzenlenen toplantıda Safiye Erol'un edebiyatını ve düşünce dünyasını anlamaya, tartışmaya ve yorumlamaya yönelik 8 bildiri sunuldu.

08.12.2014 12:21

Yazar Selim İleri, Safiye Erol edebiyatıyla nasıl tanıştığını, bu edebiyattan nasıl etkilendiğini, bu değerli yazarın neden bir süre unutuluşa terk edildiğini anlattı.

Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ise Safiye Erol'un düşünür yönünü, felsefe ve tasavvufu sentezlemesindeki özgünlüğü ve kavram dünyasının nasıl sıkı bir şekilde örülmüş olduğunu gösteren bir konuşma yaptı. Sempozyumun diğer katılımcıları Dilan Yamaç, Sevim Zehra Kaya, Çiğdem Buğdaycı, Duygu Dinçer, Zeynep Tek ve Havva Yılmaz ise Safiye Erol'un Ciğerdelen, Kadıköyü'nün Romanı, Ülker Fırtınası ve Dineyri Papazı romanlarından yola çıkarak, bu eserlerdeki ıstırap ve aşk anlayışlarına, olgunlaşma süreçlerine, kolektif bilinçdışına, Türkiye alegorilerine odaklanan karşılaştırmalı ve disiplinler arası bildiriler sundular.

Kadın Yazarlığın Tarihi toplantı dizisinin üçüncüsü Halide Edip Adıvar üzerine olacak ve 25-26 Aralık'ta yine İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Üniversitesi'nde Yazar Safiye Erol Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement