Şehit Annesi: Oğlumla Gurur Duyuyorum, Vatan İçin Canını Verdi -1 - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesi: Oğlumla Gurur Duyuyorum, Vatan İçin Canını Verdi -1

Şehit Annesi: Oğlumla Gurur Duyuyorum, Vatan İçin Canını Verdi -1

Diyarbakır Lice'de terör örgütü PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit düşen evli 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan, Kırıkkale'de düzenlenen askeri törenin ardından Şehitlik Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

27.06.2016 15:35

Diyarbakır Lice'de terör örgütü PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit düşen evli 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan, Kırıkkale'de düzenlenen askeri törenin ardından Şehitlik Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Kırıkkale'nin 191. şehidi olan Ceylan'ın annesi Dudu Ceylan cenazede, "Oğlum ile gurur duyuyorum, vatan için canını verdi" dedi.

Görev yeri olan Ağrı Doğu Beyazıt'tan Diyarbakır Lice ilçesine geçici görevle gönderilen, 4 erkek kardeşten biri olan ve 8 yıllık Jandarma Astsubay olarak görev yapan Şükrü Ceylan, 4 yıl önce Büşra ile dünya evine girdi. 3 yaşında Yavuz adında bir erkek çocuk babası olan şehit Astsubay Ceylan, doğu Beyazıt'a gitmeden önce eşi ve çocuğunu baba ocağı Kırıkkale'ye gönderirken, "Kısmet olursa ben de bayramda gelirim" dediği öğrenildi. Şükrü Ceylan, operasyon sırasında PKK'lılarla girdikleri çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan'ın Nur Camisi'ndeki cenazesine alilesi, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Ankara Bölge Komutanı Tuggeneral Mehmet Artar, Garnizon Komutanı, Tümgeneral Asım Koçaoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, şehit Şükrü Ceylan'ın yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Önce baba evinde helallik alınan şehit Şükrü Ceylan tabutuna sarılan eşi Büşra, Kırıkkale Belediyesi'nden emekli olan babası Muhittin, ev kadını olan annesi Dudu, kardeşleri Hüseyin, İbrahim, Veysel ve yakınları ayakta durmakta zorlanırken, ağlamamak için kendilerini güçlükle tuttular. Şehit annesi Dudu Ceylan, oğlunun tabutu Nur Camisi önüne getirilirken yüksek sesle haykırıp, "Oğlum ile gurur duyuyorum. Vatan için canını verdi" demekle yetindi.

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazı ile birlikte şehit Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan son yolculuğuna Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesi: Oğlumla Gurur Duyuyorum, Vatan İçin Canını Verdi -1 - Son Dakika


Advertisement