Şehit Annesini Ağlatan Mektuplar - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesini Ağlatan Mektuplar

Şehit Annesini Ağlatan Mektuplar

Oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşı ile okul yaptıran şehit annesi Eşe Eğerci'ye Türkiye'nin dört bir yanından mektup geliyor Eşe Eğerci: "Gaziantep'ten, Nevşehir'den, her yerden öğrenciler, öğretmenler, çocuklar, anneler, babalar bana mektup gönderiyor. Bu güne kadar 350'ye yakın mektup geldi. Mektupları okuduğumda ağlıyorum. Beni çok duygulandırıyorlar"

08.09.2013 11:18

SONER KILINÇ - Hakkari Yüksekova'da 15 yıl önce şehit olan oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşı ile okul yaptıran şehit annesi Eşe Eğerci'ye Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce teşekkür mektubu geldi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Eşme ilçesinde yaşayan ve 15 yıl önce şehit olan oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşı ile okul yaptıran şehit annesi Eşe Eğerci'yi ziyaret etti. Ziyarette yapılacak okulla ilgili  şehit annesi Eşe Eğerci'ye bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Bulut, okulun en kısa sürede tamamlanması için tüm çabayı gösterdilerini söyledi.

Şehit annesi Eşe Eğerci'ye katkılarından dolayı teşekkür eden Bulut, şehit annesinin yaptığı fedekarlığın kendilerini motive ettiğini söyledi.

Şehit annesi Eşe Eğerci ise okulun bir an önce yapılmasını isterken, "Gerekirse okul inşaatında ben çalışayım, ama bir an önce okulu bitirelim" dedi.

Kendisine Türkiye'nin dört bir yanından bu güne kadar 350'ye yakın teşekkür mektubu geldiğini dile getiren Eşe Eğerci, "Gaziantep'ten, Nevşehir'den, her yerden öğrenciler, öğretmenler, çocuklar, anneler, babalar bana mektup gönderiyor. Bu güne kadar 350'ye yakın mektup geldi. Mektupları okuduğumda ağlıyorum. Beni çok duygulandırıyorlar. Eli kalem tutan yüzlerce çocuk bana mektup yazmış. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Okuma yazma bilmediği için gelen mektupları çocuklarına okuttuğuna işaret eden Eğerci şöyle konuştu:

"Ben okuyamadım. Ama okumayı çok istedim. Postacı her gelişinde eve mektup bırakıyor. Ben çok duygulanıyorum, mutlu oluyorum. Hiç tanımadığım, Türkiye'nin bir ucundaki çocuklarım, anneleri, öğretmenleri bana teşekkür ediyor. Ben teşekkür edilecek bişey yaptığımı düşünmüyorum. Ben oğlumu 15 yıl önce bu topraklar için şehit verdim. Onun acısını şimdi mektuplara sarılarak dindirmeye çalışıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmıyorlar. Onların hepsi benim çocuklarım, ben onların hepsinin annesiyim"

Okul projesi büyüdü

Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, ziyaretin ardından Eşme ilçesinde şehit annesi Eşe Eğerci'nin bağışlarıyla yaptıralacak okulun yapılacağı bölgede inceleme yaptı.

AA muhabirine açıklama yapan Bulut, şunları kaydetti:

"Biz Eşme'ye 12 derslikli bir okul yaptıracaktık. Ancak şehit annesinin bağışının ardından olay çok büyüdü. Başlangıçta 12 derslik olarak planlanan okul, daha sonra 24 dersliğe çıktı. Biz şehit annemizin bu onurlu hareketinin karşısında ona yakışan bir okul yaptırmak için çaba harcadık. Sayın valimiz başta olmak üzere, milletvekillerimiz bize yardımcı oluyor. Bu yıl okulun temeline atmayı planlıyoruz. İçerisinde sosyal donatıları olan okulumuzu en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Eşe annemizin isteği bizim için emirdir. Her türlü imkanını seferber edeceğiz ve en kısa sürede okulu bitereceğiz" - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Annesini Ağlatan Mektuplar - Son Dakika


Advertisement