Şehit Kızlarına Ücretsiz Gelinlik - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızlarına Ücretsiz Gelinlik

Şehit Kızlarına Ücretsiz Gelinlik

Amasya’da bir gelinlik firması, şehit çocuklarına ücretsiz gelinlik verme kararı aldı.

11.09.2015 13:22

Amasya'da bir gelinlik firması, şehit çocuklarına ücretsiz gelinlik verme kararı aldı.

Sosyal sorumluluk gereği evlenme çağına gelen şehit kızına ya da gelinine firmalarının modellerinden diledikleri gelinliği verip dikeceklerini, ayrıca kızın annesine de yöreye özgü kıyafet olan bindallı hediye edeceklerini belirten gelinlik firması yöneticisi Hüsnü Atalar, "Vatanın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canını feda eden şehitlerimizin ailelerinin yaşadıkları acı olaylardan sonra yaşayacakları güzel günlerde de destek olma kararı aldık. Bu vesileyle Amasya ili sınırları içerisinde yaşayan şehit polis ve asker kızı veya oğlu evlenecekleri dönemde önümüzdeki dönemden itibaren onların gelinlik sponsoru olmak istiyoruz" dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarında verilen şehitlerin kendilerini üzdüğünü, şehirdeki tüm sokak ve iş yerlerinin bayraklarla donatıldığını anlatan Atalar, "Biz bu ülkede yaşıyoruz. Bu şehirde ticaret yapıyoruz. Dükkanımızı sabah açıyoruz, akşam giderken kapatıyoruz. Bunları polisimize ve askerimize güvenerek yapıyoruz. Çünkü bütün güvenliği, her şeyi onlar sağlıyor. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz şehitlerimiz için elinden geleni yapıyor. Biz de birey olarak, ticaretle uğraşan insan olarak ne yapabiliriz diye düşündük böyle bir karar aldık. Valiliğin ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün bize vereceği isimlere bu yardımımızı, desteğimizi sonuna kadar vereceğiz" diye konuştu.

Gelinlik desteğini ilk yıl 2-3 gelinlik olarak kararlaştıran evli ve 3 çocuk babası Atalar, eşinin 3 yıl önce kurduğu firmanın çocuk gelin olaylarına tepki olarak 18 yaşın altındaki gelin adaylarına gelinlik ve nişan elbisesi satmama kararını da alıp uyguladığını vurguladı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Kızlarına Ücretsiz Gelinlik - Son Dakika


Advertisement