Şehit Piyade Er Aslan'ın Cenazesi Iğdır'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Piyade Er Aslan'ın Cenazesi Iğdır'a Getirildi

Şehit Piyade Er Aslan\'ın Cenazesi Iğdır\'a Getirildi

Van'ın Saray ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit düşen 3 askerden Ali Ekber Aslan'ın cenazesi Iğdır'a getirildi.

08.02.2014 21:25  Güncelleme: 21:30

Van’dan ambulans Iğdır’a getirilen şehidin cenazesini Iğdır Devlet Hastanesinde Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu, Jandarma Alay Komutan Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ ile şehit yakınları karşıladı.

Gözyaşları arasında askerlerin omuzlarında da hastane morguna kaldırılan şehit Aslan’ın cenazesinin İstanbul’dan hareket eden babasının ve akrabalarının gelmesinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Şehidin amcası Necbettin Aslan yaptığı açıklamada, şehidin haberinin basın yolu ile öğrendiklerini, babasının İstanbul’dan kara yolu ile hareket ettiğini, babasının gelmesi ile birlikte, Tuzluca ilçesine bağlı Hamurkesen köylerinde ya da annesinin de kabrinin bulunduğu Iğdır Asrı Mezarlığına defnedecekleri söyledi. Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden amca Aslan, “Vatan sağ olsun” dedi.

Van'ın Iran sınırında Saray ilçesinin Karahisar köyü yakınlarında meydana gelen kazada 3 asker şehit olurken, 18 asker de yaralanmıştı. Kazada şehit düşen Hasan Alici (Konya), Özkan Özdemir (Adıyaman) ve Ali Ekber Aslan (Iğdır) isimli askerler, helikopterle Van Asker Hastanesi'ne getirilmişti. Şehit askerlerin cenazeleri buradan Jandarma Filo Komutanlığı'na yapılan askeri töreninin ardında memleketlerine gönderilmişti.

HABER: BÜLENT MAVZER

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Piyade Er Aslan'ın Cenazesi Iğdır'a Getirildi - Son Dakika


Advertisement